Madárpókot lehet úgy tartani, hogy nem zárom terráriumba, hanem egyszerűen elengedem, hadd mászkáljon a házban?
Igen lehet :D eléldegél a házban a Madárpók.. szóval nyugodtan megteheted... téged vagy a családodat nem fogja bántani de egeret és rovarokat nem nagyon fogtok látni
Jó tanács! a szönyegel óvatosan lépkedjetek majd mert szívesen alábújik a madárpók :) nehogy eltapossatok egy szépséget :)
a haverom elejtett egy terráriumot amibe 23db kicsi Emilia volt és mind elszaladt párat megtudott fogni de a többi elment a házukba :D aztán később felszedték a szőnyeget és bele volt taposva a szönyeg alá a pók..:/ és még a szomszédba is találtak belőle xDD az már adult volt mikor megtalálták.
Csak egy javaslat:
- Menj el a következő terraplázára.
- Keress egy eladót, akinél van egy megtermett Poecilotheria, (tuti lesz egy csomó) esetleg egy Pelinobius muticus (ritkább).
- Mond el neki, hogy szeretnéd magad megharaptatni a jószággal.
-Amikor hülyén néz rád, bizonygasd, hogy márpedig komolyan gondolod, esetleg egy közjegyző által hitelesített papírt is vihetsz, hogy vállalsz minden felelősséget.
- Haraptasd meg magad.
- Két haverod támogasson haza.
- Gondold újra át a pók szabadon tartásának az ötletét.
Szerencsétlen pók folyamatos életveszélyben lenne. Gyakorlatilag bármikor megölheted véletlenül, ha nem tudod, hol van. És a madárpókok nem az orrod előtt szambáznak, hanem igyekeznek mozdulatlanul maradni, amikor mozgást látnak. Ha meg esetleg hosszabb ideig dekkol valami ruhádon, akkor a szőreitől fergeteges allergiás viszketegséged lesz.
A végére van egy tanulságos történetem: Egy kicsit elhanyagolt nyaralóban töltöttem egy estét. Álmomban érintést éreztem az arcomon, és odakaptam. Még félálomban elkezdtem morzsolgatni a valamit. Puha volt valami kemény cuccal a közepén. Mire ez eljutott az agyamig, pánikszerűen felébredtem. Az izé amit morzsolgattam, egy méretes fekete pók hullája volt, úgy fél centis csáprágókkal, az volt a kemény izé benne. Sajnáltam szegényt, de azért jobban örültem annak, hogy nem mart bele az arcomba amikor odacsaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!