Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Mi csípked össze éjszakánként...

Mi csípked össze éjszakánként és hogyan vethetnék ennek végre véget?

Figyelt kérdés

2 hete van az, hogy 2-3 naponta újabb csípésekkel ébredek. Most például 2 új van a karomon és 4 a hátamon. Egy az egyben úgy néznek ki, mint a szúnyogcsípések, de felteszem, ilyenkor nincs szúnyog, valamint ilyen sokáig nem lehet a hálószobámban észrevétlenül.

Az ágyamat már 2szer darabokra szedtük, kiporszívóztuk kívül belül, újrahúztuk az ágyneműt, de láthatóan még mindig itt van ez a valami. Ágypoloskára nem gondolok, mert néztem képeket, annak máshogy néz ki a csípése, valamint jóval tovább is tart a gyógyulás. Nekem 2-3 nap alatt elmúlik a viszketés és felszívódik a duzzanat is. De ettől függetlenül is rém bosszantó és már nem tudom, hogy mit csináljak, hogyan számoljak le ezzel a valamivel. És eleve nem tudom, hogy mit keressek. Gondoltam, hogy veszek elektromos rovarirtót, de kérdés, hogy vajon milyet kéne vennem, mi ellen kéne, hogy hasson?

Mi egyebet tudnátok tanácsolni, mit tegyek, hogy ne ébredjek többet új csípéssel?

2014. jan. 13. 13:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Tegnap megvettem azt a rovarirtót és vettem mellé még egy konnektorba dugható ultrahangos rovarriasztót is. Délután beüzemeltem mindent és este a szobámon kívül találtunk a plafonon és a falon is 1-1 pókot. Nagyon bízom benne, hogy ők voltak a tettesek.
2014. jan. 14. 10:46
 12/20 A kérdező kommentje:
Ma lementem a dokihoz mert a tegnap újonnan beszerzett csípések közül az, ami a karomon van, elég csúnya lett. A fél alkarom vörös és duzzadt. Megijedtem, úgyhogy lementem a rendelőbe. Az orvos megnyugtatott, hogy nem fertőződött el, nincs vele probléma, csak annyi hogy a karomon vékonyabb és érzékenyebb a bőr. Viszont mondta, hogy ő is pókra gyanakszik. Az tuti, hogy valami mászó állat, mert 1 sorban vannak a csípések mindig. És a csípés mérete alapján pedig elég pókgyanús. úgyhogy remélhetőleg tényleg azokat találtuk meg tegnap....
2014. jan. 14. 16:19
 13/20 anonim válasza:
Elsőre a poloskára gondoltam volna, de a pók eszembe se jutott, pedig itt is van ám elegendő.. az óvantagról viszont még nem is hallottam.
2014. jan. 17. 00:50
 14/20 anonim válasza:

Én is most ezzel a problémával küzdök :S

Pont ilyen tünetekkel, mint amit leírtál.

Átdúrtam..kitakarítottam mostam..minden nap

Most bevezettem, hogy rögtön ébredés után rögtön szétnézek és sajnos találok is valószínűleg ágyi poloskát.

Érdemes lenne így megnézni, mert napközben én sem találok semmit.

Így megbizonyosodhatsz mi ellen kell felvenni a küzdelmet

2014. jan. 17. 07:52
 15/20 A kérdező kommentje:

Amióta írtam, tehát hétfő óta nem volt újabb csípésem és nem is találtunk a szobámon kívül újabb rovart. Úgyhogy elég valószínűnek tartom, hogy a hétfőn látott 2 pók közül az egyik (vagy akár mindkettő) volt az elkövető. Már csak a csípéseim miatt is. Szerencsére a karomon lévő csúnya másnapra teljesen elmúlt (gondolom köszönhetően az antihisztaminos gyógyszernek), így már csak a kis pici hólyagok maradtak a csípéseknél - pont, ahogyan a pókoknál "kell".

Kedves utolsó: javaslom, hogy te is fújd körbe a szobádat és leginkább az ágyadat a már említett rovarirtóval (biokill, vagy amit én vettem: insecticide), és fektess be egy ultrahangos rovarriasztóra is, amit be tudsz dugni a szobádban a konnektorba. Én nem tudom melyiktől menekültek ki egyből a szobámból, úgyhogy ezt a kombót ajánlanám a tuti siker érdekében!

2014. jan. 17. 09:26
 16/20 anonim válasza:

Hát én a mai nap hívtam szakembereket....körbefújták az egész lakást. Ugyan semmit nem találtunk, de biztos ami biztos alapon. Így egyszerűbb volt mint kísérletezni.

Viszont köszönöm az ötletet, az ultrahongos riasztót ki fogom próbálni.

2014. jan. 18. 18:23
 17/20 A kérdező kommentje:
Ne költs rá feleslegesen... jelentem a mai napon ismét csípésekkel ébredtem. Én is felhívtam egy rovarirtót, hosszasan kibeszéltük a témát. Valószínűsíti, hogy ágyi poloska. Feltúrtuk ismét a szobámat, minden bútort kívül belül alul mindenhol átnéztünk, de nem találtunk semmit. Ettől függetlenül azt hiszem mi is beruházunk egy irtásra...
2014. jan. 18. 18:52
 18/20 anonim válasza:
Uhh..jól megszívod vele. Sok sikert hozzá!
2014. jan. 18. 23:40
 19/20 anonim válasza:
ÁGYI POLOSKA :-)
2014. febr. 2. 12:35
 20/20 A kérdező kommentje:
így van, az volt, de ezt már leírtam az utolsü hozzászólásomban
2014. febr. 2. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!