Pontos leírás a preparálásrol?
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy valaki letudná e irni nekem hogyan folyik egy átlagos bogár preparálása.Hogy mivel öljük meg meg mivel kezeljük stb...
Elörre is köszi a válaszokat.
Ha nem akarsz nagyon belemélyedni a dologba és költekezni, akkor elég sima hajlakkal lefújni, ha végeztél. Én speciel, mikor anno preparáltam, mindig halott állatokat kaptam vagy kerestem, szóval a megölésről nem tudok nyilatkozni (és nem is támogatom, elég kevés biztos és gyors módszer van rá).
Egy átlagos BOGÁR (fej, tor, potroh, kemény fedőszárnyak, stb.) egy rovartűvel van rögzítve, a jobb oldali szárny felső részén (kb. ha harmadolod a szárnyat, akkor a tor felőli és a középső harmad vonalán), aztán a lábainál minden hajlatba érdemes egy-egy tűt tenni, miután beállítottad őket valahogy így:
Emellett, ha cincérről van szó, akkor a hosszabb csápú fajoknál érdemes a csápot a test mellé visszahajlítani, mert könnyen eltörhet.
Ha készen vagy, vársz pár napot, 1-2 hetet és ha kellő merevségűre száradt, akkor a tűket eltávolítod (kivéve, amivel rögzítetted, a szárnyán), és átrakod egy más tartóba.
Hozzáteszem, a törvény szerint védett állatokat még holtukban sem lehet tartani, illetve semmilyen testrészüket.
Szerintem nem lesz bajuk tőle, ha lefújod őket. A második kérdésed passzolom, bogarakat nem nagyon puhítottam. Viszont a lepkéket sima vízpárába tettem pár napig, mert egyszer elég csúnyán megszívtam az ecettel. (A javasolt 1:3 arányú ecet-víz kombó párájától két nap alatt penészes lett 4 lepkém, sima vízzel jobban működött, viszont tovább tart kicsivel a száradás.) Mindenesetre semmiképp se feszegesd.
Azt, hogy meddig bírják, sajnos megint csak nem tudom megmondani. Pár évig biztosan kihúzzák vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!