Tyúktetű invázió, SOS! (? )
A tyúkól, meg valószínűleg a tyúkjaink is tyúktetvesek. Még a kutyának a lába is tele volt velük! Tegnap le lett perzselve, meg meszelve a tyúkól belseje, ma meg lefújtam az egészet, meg a tyúkólat is, de volt egy csomó tetű rajtam is , meg a hajamban. A kutyát tegnap megfürdettük hajtetű elleni samponnal (ez volt itthon), az úgy néz ki kivitte belőle. Az udvarban vannak még nyulak (ketrecekben), és 2 ló. Beléjük is belemehet? Ha igen, ott is szaporodik?? Lehet egyéb bajuk tőle azon kívül, hogy viszket nekik?
Hogyan tudnék ezektől a lényektől megszabadulni?? Nem ideiglenes megoldásra gondolok, hogy nem megy rá a tyúkra stb. Tud valaki olyan megoldást, amivel GYÖKERESTÜL el tudnám ezt intézni?? Anélkül, hogy itt-ott maradna egy-két kolónia. Ezt így nem bírjuk tovább! :S:(
A tyúktetü nem szaporodik más állatokon (kutya, ló, stb.) - bár jobb híjján öket is szivogatja.
Nálunk a Piretrin (Extra vagy Mix) jött be. Minden Gazdaboltban kapható.
Tudom, sok tyúkunk, és egy kakasunk is meghalt tőle :(
De ezek szerint más állatban nem szaporodik, stb, ugye?
És a fahamus megoldás az ki is írtja őket?
A fahamus megoldás csak szórványos fertőzéskor nyújthat (többé-kevésbé) kielégítő megoldást.
Ha már ennyire elszaporodtak (nem kellet volna hagyni!!!) csak a vegyszeres kezelés segít (porszórás ill. permetezés). Az állatokat, az ólakat, és a kifutókat is tetvetleníteni kell a visszafertőződés megakadályozásáért. 10-15 nap múlva célszerű megismételni az egészet (pár tetű mindig túléli).
Addig csináld, míg jó idő van. Télen sokkal macerásabb: az alacsonyabb hőfok miatt csökken a kemikáliák hatásfoka, és a tetvek anyagcseréje is lassúl, ez által nehezebben írthatóak!
Tavasszal nagyon figyeld az egész állományt, hogy az esetlegesen kiújuló fertőzést veszteségek nélkül átvészeld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!