Invázió! Milyen rovar lepte el a kertemet?
Először csótánynak néztem mert nagyon fürge és hosszú antennái vannak, de végül megláttam hog repül (ez kizáró ok.. remélem!) Akkor mégis mi lehet? idén tavasszal jelent meg, 7 éve először látom a kertben, sajnos a házba is bejön, terasz alatt és még a pázsiton is mászkál, tulajdonképpen mindenhol.
kép: [link]
Mi lenne ez a rovar, illetve tudom-e ritkítani valamilyen módszerrel? Hol fészkeli be magát? Van egy szennyvíz-szivattyús mély akna a kertben, onnan jöhetett esetleg?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Akkor ezek szerint léteznek repülő csótányok? pont a gyakorikérdéseken olvastam utána és a válaszolók szerint nincs szárnya a csótánynak.
Köszönöm a válaszokat, akkor indul a csótány offenzíva (de jó, nem elég hogy darazsak és vakondok gyötörnek)
Igen, több repülő-csótány faj is létezik.
A vakondokkal mi a baj? Örülnék, ha nálam lennének.
erdő mellett lakom és a vakondok annyian vannak mint az oroszok. nem vagyok pázsit-mániás, nem nyaldosom egyenként a fűszálakat de azért durva hogy kb 50%-át elpusztították a gyepnek. hatalmas barna területek vannak amia fűnyírómat és szép lassan tönkreteszi. nemrég vettem egy ginkót, kb 50 centis, szépen eltültettem, 1 hétig bírta ki a vakond, hogy ne túrja körbe 360 fokban, hogy 1 szál ép gyökere ne maradjon. A vakondtúrások helyén szép lassan megjelent a moha, és bevette az egész kertet.
Tudom hogy hasznos állat, de a munkájának eredményét nem látom, bárhol ások a kertben tele van a lapát pajorokkal, te, barátom ha vakondod kívánsz magadnak nem vagy teljesen épeszű, soha nem fogja lárvamentessé tenni a kertedet, majd nyelheted a port száraz nyári napokon. nincs értelme visszafüvesíteni, mert az első eső után újra kitúrja a járataid és cseszheted a díjnyertes fűmagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!