Csótánnyal szemeztem a panelházban?
Panelházban délelőtt 10-kor a szoba közepén szemeztem a csótánnyal :) Mit keresett ott? :)
Létezik valami módszer amivel be tudom gyűjteni ha a szobában van? Valami olyan kéne amibe bemászik kajálni, de nem tud kijönni belőle. Egyébként mire mennek, és hol gyünnek be? A vízvezetékcsövek melletti trehányul kivágott lyukakon át? Ha azokat a helyeket normálisan bedolgozom akkor az már jó? Esetleg a szagelszívón keresztül is tudnak közlekedni? Vagy hol?
Egyébként lehet nekik terráriumot készíteni? Mit eszik?
Oké, megnézem. Akkor lehet, hogy nem is csótányt láttam????
Kiraktam beleragadósat, de semmi kapás.
Hát, a film a fos kategória :) rühellem az ilyen nyivákolós éneklősdiseket. Viszont nem lenne rossz, ha kicsit kulturáltabban, és tényleg emberközelibben ábrázolná a helyzetet.
Szerintem a csótányok egyik oka a trógerszar kivitelezés, mint a nem tisztességesen felrakott csempék, szögletesre vágott lyukak a csövek körül, nem záródó bejárati ajtó, és csempézetlen, zegzugos, takaríthatatlan szemétledobó.
Egyébként fenntartom, hogy a kertes házban sokkal több bogár mászik ki-be, mint egy panelben. Ha tisztességesen megcsinálja valaki a lakást, ott csótány nemigen jelenik meg, mert nem tud bemenni... (oké, ikeás kartondobozzal imán bevihető, de az ugyanúgy bevihető kertes házba is...)
Elcsíptem egy gyönyörűséget élve! Nem fogod elhinni hogyan.
Amikor kinyitottam a szobai bukóablakot, akkor leesett a tetejéről az ablakpárkányra, de mivel hűvös idő volt kicsit belassult, és egy 5 db-os hengeres cd tokkal élvebefogtam. Így már éthető, hogy hogyan került a nagyszobszőnyegre, illetve a leszerelt redőnyök gurtnihején is bármikor becsámpázhatnak. Ja, és aznap este nyitott erkélyajtónál aludtam. Szóval innen kell továbbindulni. Most átraktam a csapdát az ágy alá, a wc-ben semmi kapás nem volt.
Hát nézem a képeket, és biza nem hasonlít rá, sztem nem csótány. Kb 2-3 cm hosszú, hosszúkás barna teste van, két nagy csáppal, és ami feltűnő, hogy a potroha elején úgy felkunkorodik neki, mint valami péncélnak a nyaki része. Ja és a két hátsó lábán van valami jellegzetes csomó, vagy gumó, vagy mi a fene. Barna színű, mintákkal a tetején.
A lakás fél évig teljesen üres volt, de már majd egy éve nem laktak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!