Trauboy kérdése:
Valaki meg tudja mondani, hogy melyik az a méh, amelyik földből csinál házat?
Figyelt kérdés
A méh kb. 2-3cm, és fekete-sárga színű! A ház kb. 5-7cm! Szerintem csak ott "csinálja" a kisméheket! :)2013. júl. 14. 11:52
11/16 szabóméhészet válasza:
nem méh lesz az hanem fazekas darázs.gömb formájú fészket épit sárgolyókból.
ritka és hasznos rovar,védett
12/16 A kérdező kommentje:
Ez nem gömb alakú! Ilyen össze-vissza nyomott gömb és csak egy lyuk van rajt! Az előbb megnéztem, és bebújt egy darázs, és elvitt valamit! :) Én nem bántom őket! Úgy sem élnek évekig! :/ Ügyes kis bogarak, az Isten se szednéje le onnan azt a házat! ;)
2013. júl. 15. 11:45
14/16 A kérdező kommentje:
Betömte a lyukat :|
2013. júl. 15. 13:25
15/16 polarbeer válasza:
Na végre! Ez a kép nagyon kellett!
Gyakori lopódarázs (Sceliphron destillatorium).
Amúgy örülök, hogy szereted a rovarokat, és erről a darázsról is ilyen szépeket írsz! A legtöbben már futkostak volna félelmükben. :)
Egy apró kiegészítés: nem méh, és nem bogár, hanem darázs! Sokan keverik ezeket a szavakat, pedig nem szinonimák, teljesen mást jelentenek.
Minden jót Neked, és a lopódarazsaknak is.
Üdv.:
polarbeer
16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2013. júl. 15. 14:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!