Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Mik azok a ronda nagy szöcske...

Mik azok a ronda nagy szöcske szerű rovarok, amikkel tele van most Budapest?

Figyelt kérdés
Olyanok, mint egy szöcske, csak sokkal nagyobbak, és tudnak repülni (bár ebben nem vagyok biztos, és lehet, hogy a szöcskék is tudnak). Kb 10cm hosszúak.

2013. jún. 24. 23:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha lófeje van, akkor sáska lehet.
2013. jún. 26. 22:57
 12/13 polarbeer ***** válasza:

Én múlt héten a Déli pályaudvarral szemben a 139-es busz megállójában este 11 órakor a sötétben láttam 2 db szöcskét. A földön mászkáltak, valószínűleg az éjszakai lámpafény vonzotta őket oda.

Mivel érdekelnek a rovarok, hazavittem az egyiket, otthon lefotóztam, és meghatároztam. Ezek a képek készültek az állatról:

[link]

[link]

[link]

A képeken látható állat egy szemölcsevő szöcske (Decticus verrucivorus) hím példánya.

Kedves Kérdező!

Ilyet láttál? Ha igen, akkor egy szemölcsevő szöcskével találkoztál, ami egy ártatlan állat, és hivatalosan erdei faj. Nem terjeszt betegséget, nem fertőz, nem kártevő, teljesen ártalmatlan! Nem hallottam korábban városi előfordulásáról.

Hol láttad őket, és mikor? Lehet, hogy fel kéne kutatni, mi áll ennek az egyébként ritka szöcskefajnak a gyors elterjedésének a hátterében!

2013. jún. 28. 19:37
 13/13 sadam87 ***** válasza:
Nem tudom mennyire volt ritka korábban, de idén Szegeden is láttam nem egy példányt, szóval nem csak Pestre jellemző ez a helyzet.
2013. jún. 28. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!