Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Valami új szúnyogfaj van? Nem...

Valami új szúnyogfaj van? Nem hallott valaki erről valamit? Teljesen más a csípés mint az elmúlt években.

Figyelt kérdés

Idén akárhány szúnyog megcsípett mindig hatalmasra megduzzad a helye. Régen is volt már ilyen 1-1 csípésnél de most az összesnél így van, és az összes a lábamat támadja,miért?

De nem csak nekem,tegnap majálison ismerőseimet is mikor megcsípték nagyon megduzzadt utána ha vakarták,nem csak sima kis 1 centis csípések ezek,hanem kb 5 centire körülötte megdagad,kemény és piros, enyhe fájdalommal.

Ezek valami új szúnyogok? Örvendek ha egész nyáron ilyen csípésekkel leszünk tele..:S

Ti nem tapasztaltátok hogy másak?

2013. máj. 2. 12:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerencsére én az idén még egyáltalán nem találkoztam szúnyoggal. Persze meglehet, hogy új faj, ezek is kezdenek ellenállóbb fajokat kinevelni maguk között, hogy az ellenük bevetett riasztóknak ne essenek áldozatul.

No kíváncsian várom, mások mit mondanak????

2013. máj. 2. 12:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Én faluban élek. Lehet, hogy ez is közre játszik, mivel erre szerintem több szúnyog száldogál.:) Mióta eszemet tudom, azóta előfordul néha nálam is, hogy ilyen tüneteket produkál 1-1 szúnyogcsípés. Szóval nem újdonság. Hogy új faj lehet-e, azt nem tudom, nekem mindegyik ugyanúgy néz ki.
2013. máj. 2. 12:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Nekem nem 1-1 hanem az összes.

Tegnap a bokámat csípte meg most nem tudok lábraállni mert fáj,és az egész bokám hatalmasra dagadt és kemény :S Múltkor a térdem,azelőtt meg a lábfejem..

És már aznap viszket de másnapra dagad be.

Aloe vera nem használ :S

2013. máj. 2. 12:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor ecetes borogatást szoktam használni. Nálam beszokott válni. Enyhíti a viszketést, és jót tesz a duzzanatnak. Egy próbát megér.
2013. máj. 2. 12:59
 5/6 zsuzsabazsa ***** válasza:
Most volt a tévében, hogy Ázsiából jöttek át Tigris szúnyogok. Megfertőzik az egészséges embert. Beteg emberről egészségesre jár és átfertőz.
2013. máj. 6. 15:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül kell új szúnyogfajokra gyanakodni. A szúnyogok különféle vírusokkal, baktériumokkal fertőzöttek, az ember bőre pedig (hála a tisztaságmániának, meg a kemikáliák terjedésének) egyre kevésbé ellenálló.
2013. máj. 17. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!