Mit lehet tenni, ha méhek/darazsak "fészkeltek be" a házamba, de nem tudom, hogy hol a fészek?
Valahogyan meg kell szabadulnom tőlük, ugyanis napi kb. 50 db-ot csapok le légycsapóval naponta, de ez nem egy hosszútávú megoldás. Egyfolytában jönnek elő a konyhában nagyon lelassult állapotban, de nem tudom megállapítani, hogy honnan. A padlást néztem, de én nem találtam fészket (ez nem jelenti, hogy nincs)
Minden ötletet szívesen veszek, esetleg ki az a szakember akihez evvel fordulni lehet?
Sajnos ez így novemberben már nagyon problémás.
Naponta találkozunk a fent leírtakkal...
A következőről van szó: van a mennyezetben (gipszkarton felett?) egy darázsfészek. Nyáron kellett hogy láss egy fal és tető találkozásánál lévő aktív darázsmozgást, mely a fészekre irányult... Ha ezt a helyet nem ismered, veszett fejsze nyele. Novemberben már nem repülnek kifelé a darazsak, vagyis a fészek helye nem behatárolható (hacsak nincs egy bejárható padlás, és némi szerencse mellé). Per pillanat a félkómás darazsak bármilyen zugon lejutnak a lakótérbe. Gipszkarton hézagos szegése, lambéria hézag, csillár vezeték faláttörése stb stb.
A melegre valamint a felszivárgó fényre a fészektől méterekkel távolabb is lejutnak a lakásba. Nincs mit tenni per pillanat, a jó hír az hogy napokon belül elfogy az utánpótlásuk. Ha mégis megtalálod a lejutásuk helyét, szigeteld el. Ha nyáron látsz egy padlásra irányuló darázs ki-be repülést, hívj darázsirtó szakembert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!