Mi a képeken látható rovarok neve?
Az első: Graphosoma italica v. lineatum, azaz csíkos poloska.
A második: Pyrrhocoris apterus, verőköltő bodobács.
Köszi a válaszokat!
A verőköltő bodobács biztos? A google-ban a képeken más mintázatúaknak láttam, mint az én képemen.
Most már én is elbizonytalanodtam, de itt egy kép, eszerint is Pyrrhocoris apterus.
Szerintem is nagyon hasonlít a v. bodobácsra, de nem az! Kiskoromban rengeteg bodobácsot megfogtam, és manapság is találkozom velük, azok sokkal inkább bogárszerűek. Ennek poloskásabb alakja van (és valóban, a mintázata is más).
Szerintem ne vedd biztosra a bodobácsot.
Közben megnéztem az egyik linket, amit valaki beírt.
[link] Nálunk ilyesmik a bodobácsok, de alul a fekete rész ( a "hasuk") mindig nagyobb volt, ezek olyan laposak.
Sokszor szórakoztam azzal, hogy létrehoztam nekik egy kis helyet, és ott "tenyésztettem" őket. Mindig figyelgettem, de vagy úgy néztek ki, mint a fenti képen, vagy a kicsik pirosak voltak, még foltok nélkül.
Ami a te képeden van az nem egészen ilyen. Persze most már én sem vagyok benne teljesen biztos, lehet, hogy valahol így néznek ki a bodobácsok, és akkor ez is az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!