Heló! Maximum 2 mm-es pici rovarok vagy bogarak jelentek meg a szobámban. Mik ezek?
Figyelt kérdés
Nem zsizsik, és nem hasonlítanak tetvekre sem. Poloskák lennének? Először 1 tengeri csillagon volt, utána megjelent szinte mindenhol. Nem nagyon mozognak, csak ha odanyúlok, vagy megzavarom. Vannak barnák,(és gondolom a kicsik) azok fehérek/világosbarnák. Kitakarítottam az egész szobát, azért jelenhettek meg, mert elég párás a szobám? Hogyan írtsam ki őket végleg?2012. jún. 11. 17:48
1/2 Kisszilva95 válasza:
Az alapján amit leírtál, múzeumbogarak lárvái lehetnek (ha szőrös, hernyószerű izék, és gyorsan mozognak ha megzavarod őket). Ezek a fajok száraz "preparátumokkal" is táplálkoznak, lsd. szárított tengeri csillag. Sajnos nehéz védekezni ellenük, akár a peték levegő útján is bekerülhetnek. Porrá rágják a száraz dolgokat. Lehet venni ellenük paradiklór benzolt, de az feltétlenül csak zárt edényekben használandó (pl. rovargyűjtemények), mert mérgező. Ha netán lenne kérdésed, írj nyugodtan, hátha tudok még segíteni.
2/2 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi, hogy írtál de megnéztem google-ban és nem hasonlít a múzeumbogárra, különös képpen olyan a bogár mint 1 fekete/sötétbarna pont. Igazából az lenne a legjobb ha eltűnnének végleg, tegnap feltakarítottam mindent és még így is látok erre arra.
2012. jún. 12. 16:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!