Nem tud, föld alatt mászik, szárnya csökevényes.
Még jó is, szörnyű lenne, ha még a levegőben is kerülgetni kéne őket... :)
Én még sohasem láttam lótetűt repülni. A föld alatt áskálódni viszont igen!
Szerintem nem tud repülni.
Nagyon ügyetlenül tud csak repülni, teljesen kontrollálatlanul, rövid távon és éjszaka. Nagy a tömegük és kicsi a szárnyuk.
Gyerekkoromban sokat tartottam belőlük, soha nem szöktek meg nyitott vödrökből. És nem is figyeltem meg soha, hogy repülnének, sajnos.
Úszni viszont valóban ügyesen tudnak.
Középiskolában is ezt tanultuk, kicsit komolyabban kellett ismernünk a növénykártevőket, mint másoknak...
Brehm: Az állatok világa
"Repülésükről Dezső Zsigmond mond el egyet-mást. 1887-ben Szomolnokon olyan tömegekben látta őket 15–20 m magasabban, mint a cserebogarakat, s vonulások két óra hosszat tartott."
Wikipedia: Lótücsökfélék
"Elülső szárnyaik a potroh legnagyobb részét fedetlenül hagyják, bőrnemű és szélesen elterülő, legyezőszerűen összecsukható hátulsó szárnyaik azonban messze a potrohon túlnyúlva a farksörték közé érnek."
Wikipedia: Lóttücsök
"A megkeményedett elülső szárnyai rövidek, a hátulsók megnyúltak, hegyesek. Az utóbbiakkal a rovar kitűnően tud repülni, erre azonban csak ritkán vállalkozik."
"A rövid első szárny alatt legyezőszerűen összecsukható hátsó, farkszerűen megnyúlt szárny található, amellyel kitűnően repül."
valamint ugyanitt
"Felszínen a párosodás idején jelennek meg éjjel, szürkületkor és ilyenkor pár méteres magasságban repkednek is a szitakötőéhez hasonlítható repülő mozgással."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!