A mindenkori talajszinthez képest, milyen magasra tudnak repülni a szúnyogok?
Az a baj, hogy a tereptárgyak is befolyásolják a dolgot, ráadásul a légáramlat is viszi őket rendesen, szóval ilyen alapon elvileg bármennyire.
Miért kérdezed? Hátha a konkrét kérdést könnyebb megfogni (pl ha arra vagy kíváncsi, hogy a tizediken szellőztethetsz-e szúnyogháló nélkül, stb)
Az American Mosquito Control Association weboldalának FAQ-ján találtam a következő pár mondatot:
"Az embert is megcsípő szúnyogok nyílt terepen 7-8 méternél nemigen repülnek magasabbra (kb e magasság alatt feltételezhető ugyanis, hogy jó eséllyel találnak melegvérű "áldozatot").
De pl az ázsiai tigrisszúnyog -nem biztos hogy ez az egzakt magyar neve...- 12m feletti faodvakba is lerakja a lárváit. Szingapúrban a toronyházak 21-ik emeletén is előfordulnak."
Más oldalakon azt is írják, hogy egyes fajok a légáramlatokkal (nyilván nem tudatosan) a sztratoszféráig is feljutnak...
Hirtelen ennyit találtam a neten :)
Ha a kérdés arra irányul, hogy egy sárkányrepülős kaphat-e maláriát repülés alkalmával, akkor szerintem: IGEN!
A szúnyogok bírják a hideget, repülni tudnak, ezért ahol kaját remélnek, oda repülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!