Egy kis másfél centiméteres madárpókot tücsökkel, hogyan etessem meg?
Figyelt kérdés
mivel még nagyon kicsi ezért egy pici kör alakú műanyag tartóba van benne és nem tudom,hogy adjam be neki a tücsköt, mert félek,hogy kiugrik vagy kimászik.2011. dec. 24. 11:20
1/10 Janezs válasza:
Ha még olyan pici akkor nem csíp nagyot. De szerintem ne félj tőle nem fog kijönni.
2/10 magyaros válasza:
nem ugrik és embert általában nem harap. ha megharap, nem mérgező. de kérlek ne csapd agyon.
3/10 magyaros válasza:
lehet hogy tévedek, irány wikipédia ok?
4/10 A kérdező kommentje:
a wikipédián nemfogják nekem megmondani,hogy hogyan emeljem úgy fel a kis doboz tetejét,és rakjam be a kis méretű tücsköt anélkül,hogy meghaljon =))) köszönöm a válaszokat és megnyugodhatsz nem fogom bántani.
2011. dec. 25. 13:05
5/10 Platypus válasza:
Szerezz be egy vékony, rugalmas hegyű csipeszt. Nem egyszerű vele megfogni úgy a tücsköt, hogy egyben maradjon, de egy kis gyakorlás után már megoldható. Azzal szépen be tudod pottyantani a doboz résnyire nyitott tetején. De a legegyszerűbb, ha megveszed neki a végleges helyét és átrakod oda. Lehet, hogy kevesebbet látod a pókod, de etetni például nem lesz többet gond.
6/10 A kérdező kommentje:
azt mondták az állatkereskedésbe,hogy azért nem szabad még terráriumba rakni mert túl kicsi és nem találná meg a benne a táplálékát.
2011. dec. 26. 19:03
7/10 anonim válasza:
Milyen madárpók? Ha megmondod a faj nevét meg tudom mondani, hogy kell-e félned a szökéstől. Egyébként ugrani nemigen tudnak, amikor etetsz, látod, hogy a pók a doboz "tetőterében" tartózkodik-e, ha nem akkor semmi félnivalód nincs, ha igen akkor vhogy letessékeled.
8/10 A kérdező kommentje:
Brachypelma albopilusom a neve és ha már itt vagyunk lehet hülye kérdés lesz de felteszem inkább. vettem sok tücsköt neki , betettem őket egy befőttes üvegbe és tettem nekik füvet. baja lesz a póknak ha az a tücsköt eszi meg amelyik bezabált fűből?
2011. dec. 27. 22:27
9/10 anonim válasza:
Előző vagyok.
Ha albopilosum, akkor nincs mitől tartanod, valószínűleg nem fog fölmászni a doboz falára, mivel nyugodt, talajlakó faj. Bátran nyisd föl a dobozt, és dobd be a tücsköt, nem szökik el.
Ha pedig frissen táplálkozott tücsköt kap, az kimondottan jó a póknak, mert növeli a takarmányállat tápértékét.
Szerintem regisztrálj ebbe a fórumba: arachnida.hu
Minden kérdésedre választ kaphatsz és sokat olvashatsz az általad tartott fajról is.
További jó pókozást!
Döw
10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget!
2011. dec. 28. 17:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!