Átlagosan hány évig él egy éticsiga?
Az éticsiga Magyarországon védett, természetvédelmi érték 2000 forint.
Ezt csak azért írom, hogy tudjatok róla.
Élhet 5-6 évet, de ha a befogott példány már közel felnőtt méret, az lehet már 3-4-5 éves is.
Nem különösebben érdekes állat, a természetben alszik táli álmot, sőt nyáron is álomba merülnek, ha száraz meleg időszak van.
Fogságban, jó körülmények között a várható élettartam 6-10 év.
Jó kérdés a tiéd hány éves 🙂
Fotóról lehet rá mondani valamit.
Ha kíváncsi vagy tegyél fel képet úgy, hogy jól látszódjon a ház felülről a csúcstól fotózva.
Nem biztos, hogy élete végéig nálatok lesz, lehet öcséd hamarabb megunja... :)
Csak arra figyeljetek, hogy idén már ne engedjétek el, csak tavasszal, ha már jó idő lesz.
Én tartottam éti csigákat és afrikai óriáscsigát is, biztos, hogy jó lesz a műanyag doboz? A csiga kiválóan meg tudja "rágni" a műanyagot, ha mondjuk éhes...
(Télen legegyszerűbb uborkával, paradicsommal etetni, esetleg salátával, de arról nehezebb lemosni az esetleges vegyszermaradványokat. Vagy ha valami nájlonnal/fóliával letakarsz egy kis részt a földön, az alatt jó eséllyel kihajt mondjuk a tyúkhúr/lúdhúr, azt is szeretik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!