Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Átlagosan hány évig él egy...

Nora. kérdése:

Átlagosan hány évig él egy éticsiga?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap, amikor a teraszon áldogáltunk, arra lettünk figyelmesek, hogy a macska, egy apró éticsigát szagolgat, kissé ijedten. Először az volt a terv, hogy csak arrébb visszük a kertben, hadd menjen magának, de eszünkbe jutott az öcsém, aki nagyon szereti a csigákat, és kihívtuk. Megnézte, megfogta, és elkezdte kérni, hogy tartsuk meg. Mivel egy CSIGÁRÓL beszélünk, ami azért nem akkora felelősség, mint pl.: egy kutya, vagy egy macska, úgy gondoltuk rendben. Beraktuk, egy kis műanyag “dobozba”(direkt csigáknak tervezett😹.) és berendeztük. Engem az érdekelne, ezzel kapcsolatban, hogy végülis, meddig lesz nekünk csigánk?😹. Én arra tippeltem, hogy ezek olyanok mint a lepkék, és pár hét után meghalnak, de rákerestem, és volt ahol az volt, hogy 1-2 év, volt ahol az, hogy 3-4, volt ahol az hogy 15. Szvl itt teszem fel a kérdést, hátha van valakinek CSIGÁJA😹😹, és ért ehhez.

nov. 28. 19:25
 1/4 anonim válasza:
Ha fogod ezt a kérdést, és így ebben a formában bemásolod tetszés szerint akármelyik internetes keresőbe, megkapod a választ.😉
nov. 28. 19:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Az éticsiga Magyarországon védett, természetvédelmi érték 2000 forint.

Ezt csak azért írom, hogy tudjatok róla.

Élhet 5-6 évet, de ha a befogott példány már közel felnőtt méret, az lehet már 3-4-5 éves is.

Nem különösebben érdekes állat, a természetben alszik táli álmot, sőt nyáron is álomba merülnek, ha száraz meleg időszak van.

nov. 28. 19:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Fogságban, jó körülmények között a várható élettartam 6-10 év.

Jó kérdés a tiéd hány éves 🙂

Fotóról lehet rá mondani valamit.

Ha kíváncsi vagy tegyél fel képet úgy, hogy jól látszódjon a ház felülről a csúcstól fotózva.

tegnapelőtt 11:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy élete végéig nálatok lesz, lehet öcséd hamarabb megunja... :)

Csak arra figyeljetek, hogy idén már ne engedjétek el, csak tavasszal, ha már jó idő lesz.

Én tartottam éti csigákat és afrikai óriáscsigát is, biztos, hogy jó lesz a műanyag doboz? A csiga kiválóan meg tudja "rágni" a műanyagot, ha mondjuk éhes...

(Télen legegyszerűbb uborkával, paradicsommal etetni, esetleg salátával, de arról nehezebb lemosni az esetleges vegyszermaradványokat. Vagy ha valami nájlonnal/fóliával letakarsz egy kis részt a földön, az alatt jó eséllyel kihajt mondjuk a tyúkhúr/lúdhúr, azt is szeretik.)

tegnap 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!