Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Kérlek mondjátok hogy ez nem...

Kérlek mondjátok hogy ez nem csótány???

Figyelt kérdés

[link]

Nem tudom jo lesz e ez a kép most töltöttem fel először ide,

De ezt talaltam reggel a konyhába a mosogatonal,nem volt gyors,de ha az,akkor mit lehet tenni? Es mennyire eselyes hogy teljesen ki tudom irtani? Nagyon remelem hogy nem az az irasert bocsanat,nagyon ideges vagyok

nov. 3. 07:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%
hát nem tudom hogy ez valójában mekkora volt, de innen nézve ez egy ágyi poloska.
nov. 3. 07:38
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
#1 Az még rosszabb!
nov. 3. 07:45
 3/11 A kérdező kommentje:
Egyébként nem nagyon nagy mint a képeken latom a csotanyt,viszont az is lehet hogy ha csptany,nem egy kifejlett peldany de kb 1 cm lehetett.csak mar hianyzik 1-2 resze mert osszenyomtam ugy oltem meg
nov. 3. 07:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Hat nem tudom,ott az a csik vegig a hatan,erdekes,szerintem csotany lesz,a googleba beteszem a kepet es azt dobja ki
nov. 3. 07:49
 5/11 Mátranováki Fényevő ***** válasza:
93%
Sajnos az, német csótány lárva.
nov. 3. 08:03
 6/11 A kérdező kommentje:
Es ezt mennyire lehet kiirtani teljesen?
nov. 3. 08:08
 7/11 anonim ***** válasza:
72%
Bocsi az off kérdésért, de merre laksz, hol van ilyen???
nov. 3. 08:37
 8/11 anonim válasza:
47%

én 18 évig laktam egy panelban, ott nőttem fel.

rengeteg sok csótány volt, egy PhD diplomát tudnék belőlük tenni 😁

a csótányok általában nagy méretűek 2cm maga a testük, de könnyen lehet 3cm is. a csápjuk miatt tűnnek hatalmasnak, a csápjukkal együtt akár 6cm is simán lehetnek.. első pillantásra megijedsz 😁

színűk a nagyon mély feketétől kezdve a sötétbarnáig terjed. világosabb barna is van, de az ritka, legalábbis nálunk inkább a fekete volt.

a lárvákat nem a csaptelepen hagyják 😁 elbújnak, olyan nagyon hogy sosem fogod megtalálni (csövekben, falak lyukaiban stb.) imádják a meleget, és a nedvességet, ezért panelban, ahol mindig meleg van előszeretettel vannak jelen. a sötétben élnek, a lakás többi területére sötétben jönnek elő, a világost nem szeretik.

elpusztíthatatlanok.

a képen szereplő valami szerintem nem az.

nov. 3. 09:17
 9/11 anonim válasza:
100%
Hivj szakembert, ök ki tudjäk irtani.
nov. 3. 09:27
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy német csótány nimfája, még nem kifejlett egyed. már egy része nyilván :D ) Ki lehet teljesen is irtani - ha nem bízol a képességeidben, hívj egy irtót. Ő majd egy Imidasect nevű barna géllel tesz a lakás pontjaira pöttyöket, amit a jószágok megesznek és meghalnak.

De Te is rendelhetsz amúgy netről - én is ezt csináltam, csak megelőző jelleggel, mert a szomszédunknál volt. Plusz tegyél ki ilyen ragadós csapdákat (amiben csali van) és azzal ugyan nem irtod ki, de látod, hogy mekkora a fertőzés. Eldugott helyekre tedd - radiátor alá, szekrény mögé, stb. A csótány ugyanis nem szeret nappal és fényben mutatkozni, ha nem muszáj.

Ha társasházban laksz, akkor érdemes lenne irtást végeztetni mindenkinél - úgy kevésbé valószínű a visszafertőződés.

Helyiségek tekintetében pedig koncentrálj a fürdő/kamra/vécé/konyha környékére, szobába, hálóba nemigen mennek, max véletlenül.

nov. 3. 09:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!