Kérlek mondjátok hogy ez nem csótány???
Nem tudom jo lesz e ez a kép most töltöttem fel először ide,
De ezt talaltam reggel a konyhába a mosogatonal,nem volt gyors,de ha az,akkor mit lehet tenni? Es mennyire eselyes hogy teljesen ki tudom irtani? Nagyon remelem hogy nem az az irasert bocsanat,nagyon ideges vagyok
én 18 évig laktam egy panelban, ott nőttem fel.
rengeteg sok csótány volt, egy PhD diplomát tudnék belőlük tenni 😁
a csótányok általában nagy méretűek 2cm maga a testük, de könnyen lehet 3cm is. a csápjuk miatt tűnnek hatalmasnak, a csápjukkal együtt akár 6cm is simán lehetnek.. első pillantásra megijedsz 😁
színűk a nagyon mély feketétől kezdve a sötétbarnáig terjed. világosabb barna is van, de az ritka, legalábbis nálunk inkább a fekete volt.
a lárvákat nem a csaptelepen hagyják 😁 elbújnak, olyan nagyon hogy sosem fogod megtalálni (csövekben, falak lyukaiban stb.) imádják a meleget, és a nedvességet, ezért panelban, ahol mindig meleg van előszeretettel vannak jelen. a sötétben élnek, a lakás többi területére sötétben jönnek elő, a világost nem szeretik.
elpusztíthatatlanok.
a képen szereplő valami szerintem nem az.
Ez egy német csótány nimfája, még nem kifejlett egyed. már egy része nyilván :D ) Ki lehet teljesen is irtani - ha nem bízol a képességeidben, hívj egy irtót. Ő majd egy Imidasect nevű barna géllel tesz a lakás pontjaira pöttyöket, amit a jószágok megesznek és meghalnak.
De Te is rendelhetsz amúgy netről - én is ezt csináltam, csak megelőző jelleggel, mert a szomszédunknál volt. Plusz tegyél ki ilyen ragadós csapdákat (amiben csali van) és azzal ugyan nem irtod ki, de látod, hogy mekkora a fertőzés. Eldugott helyekre tedd - radiátor alá, szekrény mögé, stb. A csótány ugyanis nem szeret nappal és fényben mutatkozni, ha nem muszáj.
Ha társasházban laksz, akkor érdemes lenne irtást végeztetni mindenkinél - úgy kevésbé valószínű a visszafertőződés.
Helyiségek tekintetében pedig koncentrálj a fürdő/kamra/vécé/konyha környékére, szobába, hálóba nemigen mennek, max véletlenül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!