Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Ez milyen fajta pók lehet?...

Sterre kérdése:

Ez milyen fajta pók lehet? Ártalmas?

Figyelt kérdés

Nagy pókról van szó ezért ha valaki érzékenyebb rá akkor ne nyissa meg a képet.

[link]

[link]

A házam falán találtam meg. Nem vagyok állatkínzó, de azért tettem dobozba mert a kutyám ami nagytestű elkezdett rá morogni. Nagyon nagy pókról van szó és szőrös is. Akkora kb mint egy felnőtt nő tenyere.

Persze mindenképp elengedem de félek hogy esteleg a kutyámat megcsípheti vagy megharapja.

Google képkereső csak hasonló kinézetű pókokat dobott fel.

okt. 11. 11:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
12%

Kép alapján én darázspóknak nézem.

[link]

Bár mondjuk ekkorát még nem láttam. Valószínűleg én már halott lennék az ijedtségtől :S

okt. 11. 11:37
 2/11 anonim ***** válasza:
52%
Valamelyik cselőpók fajta, egy a két Magyarországon is élő madárpók közül tehát vagy pokoli cselőpók vagy szongáriai cselőpók
okt. 11. 11:37
 3/11 anonim ***** válasza:
64%

Szongariai cselőpók ami NEM madárpók!!!!

Engedd el mert védett.

A marása meglehetősen kellemetlen de veszélytelen.

Igaz szongi még nem mart meg de Pokoli cselőpók már igen és gondolom hasonló lehet.

okt. 11. 11:44
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Kedves hármas de igen madárpók olyan madárpók is létezik aminek csak 4 centis a láb fesztávolsága és ez jóval nagyobb úgyhogy de igenis madárpók hiszen méretéből adódóan elbír egy madárral így tehát madárpók. Az csak a te személyes véleményed hogy nem madárpók.
okt. 11. 11:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Szlovákiában élek szóval nemtudom itt milyen pókok vannak.
okt. 11. 11:51
 6/11 Tevenyereggyarto ***** válasza:
90%

A cselőpókok legfeljebb becenévként “magyar madárpókok”, valójában a farkaspókok közé tartoznak.

Madárpókok: [link]

Szongáriai cselőpók: [link]

Szóval nem, attól ,hogy egy pók nagy s elbírna egy kisebb madárral még nem lesz madárpók. A rendszertan nem így működik.

okt. 11. 12:16
 7/11 anonim ***** válasza:
3-asnak, egyik madárpók sem halálos. Informálódj mielőtt szar hagyja el a pofád.
okt. 11. 13:05
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem Farkaspók.
okt. 11. 13:06
 9/11 anonim ***** válasza:
40%

#7:

Te meg mosd ki a szádat, mert ömlik belőle az ocsmányság, tuskó paraszt. 🖕

okt. 11. 13:21
 10/11 anonim ***** válasza:
81%

#4:

Úristen, te tényleg ennyire hülye vagy? K*rvára nem attól madárpók a madárpók, hogy madarakat ölne, te szerencsétlen túliskolázott.

okt. 11. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!