Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Milyen bogár lehet ez?

Milyen bogár lehet ez?

Figyelt kérdés

Kb. 1mm-es lehet, és rettenetesen büdös ha szétnyomom.

[link]

[link]

[link]

[link]

szept. 5. 22:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
Valami poloska féle lehet.
szept. 5. 22:14
 2/11 anonim ***** válasza:
54%
Az a szerencséd,hogy nem tűnik ágyipoloskának, de ha több van belőle és az ágy körül, mindenképp kihívnék egy szakembert, biztosamituti.
szept. 5. 23:12
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Nekem ilyenek akkor voltak mikor a hörcsögöm a szobámban volt. Valószínűleg sérült a csomagolása a kajájának és azzal jöttek be. Engem nem bántottak, a hörcsögöt se de valami gci idegesítőek voltak. Kiköltöztem a nappaliba a hörcsöggel együtt, a kajáját és a forgácsot kidobtam, minden létező dolgot kimostam, elmostam, lefertőtlenítettem, nagyon patent módon kitakarítottam és befújtam egy valag rovarírtót. Azóta nem jöttek elő. Nem tudom mi de azon kívül hogy undorító és az idegeimre ment nem sok vizet zavart amúgy.
szept. 5. 23:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Nekem papagájom van a szobában, ezek szerint összefügghet azzal?
szept. 6. 00:24
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
A papagáj jelenléte önmagában nem feltétlenül vonzza a rovarokat, de ha a papagáj etetése során elesett vagy szétpotyogott magok, gyümölcsdarabok maradnak a szobában, ezek vonzhatnak rovarokat. Fontos lehet, hogy rendszeresen tisztítsd a papagáj környezetét, különösen az eleség és vízterületeket, hogy minimalizáld a megjelenést.
szept. 6. 00:54
 6/11 anonim ***** válasza:
55%
Rossz kép, de engem egy kis poloskára emlékeztet, ami nem is nő nagyobbra, és leveleken lakik a szabadban. (De nyilván attól bejuthat a lakásba, ahogy a vándorpoloska is, mert szárnya van.)
szept. 6. 04:39
 7/11 anonim ***** válasza:
41%

Hú, ez a rohadék...

Olyan mint egy mini szárnyas hangya, egyesek szerint púpos szúnyog.

Ha megcsíp hetekre bedagadt, fájdalmas, váladékozó sebet okoz.

Kertben is van, nappal mozog, kizárt, hogy ez ágyi poloska.

szept. 6. 06:42
 8/11 hollófernyiges ***** válasza:
39%
Elég nehéz kivenni, nekem valami fürkészdarázsnak tűnik.
szept. 6. 08:13
 9/11 anonim válasza:
29%
Nekem szárnyashangyának tűnik. Elég homályosak a képek. Az ágyi poloska picivel nagyobb meg tömzsibb volt szerencsém látni .. . Mai napig kísért mikor feldobta a seggét...
szept. 6. 10:00
 10/11 Mátranováki Fényevő ***** válasza:
Az egyértelmű, hogy valamilyen hártyásszárnyú, főleg az első kép alapján. A csáp formája, szárnyak állása és más jegyek alapján én is valamilyen parazitoid (azaz fürkész-) darázsnak mondanám, de ettől közelebbit ebben az esetben max. mikroszkóppal lehetne mondani. De nem kártevő, se poloska. Vagy a fényre jött be, vagy valamelyik amúgy jelenlévő ízeltlábú faj (kártevő vagy sima "társbérlő") parazitoidja.
szept. 6. 21:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!