Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Miért van ennyi darázs mostaná...

Miért van ennyi darázs mostanában?

Figyelt kérdés
Nem tudom mindenhol ilyen "invázió" van-e, de nálunk katasztrófa. Mindenhol egy-egy darázsfészek(egy udvaron min 2) és a földben is rakás fészket találok. Csípnek is rendesen, nem tudok úgy kimenni az udvarra, hogy egyek vagy igyak mert egyből támadnak le.

aug. 17. 20:32
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
Sok darázs szaporodik !
aug. 17. 20:45
 2/10 kapmiki21 válasza:
58%
Gázolaj. Egyből kifejszik
aug. 17. 20:59
 3/10 A kérdező kommentje:
Woow, erre nem is gondoltam🥹 Inkább arra gondolok, hogy ez minek a következtében lehet hogy egyik évről a másikra ennyire megduplázódik a számuk, a szaporodáson kívül gondolok itt természeti, biológiai tényezőre ami befolyásolja.
aug. 17. 21:00
 4/10 anonim válasza:
100%
Szomjasak. Nálunk is sokan vannak, szokatlanul sokat (Bp. X.)
aug. 17. 21:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is tömegesen “rajzanak” mostanság. Az elmúlt pár napban alig győztük őket kihajtani a lakásból. (Kecskemét)
aug. 17. 21:08
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan ez már több fészket leszedtünk, szomszédok is….Nagyon durva. Eddigi években pedig sosem fordult elő….

(Ráckeve)

aug. 17. 21:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szintén rengeteg darázs van nálunk (BP), hiába fújuk őket méreggel és verjük le a fészküket, másnap ugyanúgy ott van egy rakás építkezni...
aug. 17. 21:22
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
Férgek melegkedvelők, nincs ellenségeik nincs tél ami kiirtaná őket . Irtani kell , a méheket megtámadják lezabálják a termést .
aug. 17. 21:30
 9/10 anonim ***** válasza:
64%

Tavaly, tavalyelőtt volt egy-egy fészek a közelben, kiírtottam őket. Idén még nem találkoztam velük.

Szeged.

aug. 17. 21:47
 10/10 anonim ***** válasza:
31%

8; ne terjesszünk hülyeséget!

A papírdarazsak nem bántják a méheket!

Viszont ragadozók, sok káros kis hernyót elhordanak a gyümölcsfákról.

Nálunk is van vagy 10 fészek de nem bántom őket és ők sem engem.

Mondjuk az egyik pont a klimában van... Szegényeket mindig kifújja a venti amikor bekapcsol a klíma 😅

Onnan majd kiszedem szeptember végén az üres fészket... A többit meg majd a természet elrendezi.

aug. 17. 23:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!