Akkor vajon a hangya és a tücsök kész átverés?
Sok hangyafaj gondoz levéltetveket, de nem azért ,hogy veled kicsesszenek hanem azért mert nekik ők a “teheneik”. Édes nedvet ürítenek s a hangyák azt eszik/ isszák.
Az nagyobb átverés a mese részéről ,hogy a tücsöknek nem is kell dolgoznia mert a felnőttek rendszerint nem is élik meg a telet/ nem telelnek át. A földbe rakott petéik telelnek át s tavasszal új tücskök születnek ☝️🤓
A hangya szorgosan dolgozott, a tücsök henyélt. Télen mindketten megdöglöttek.
Egyébként már gyerekkoromban is utáltam ezt a mesét, mert pont azok lenézéséről szólt, akik mertek máshogy gondolkodni. Nyilván ezt nem értettem meg ilyen komplexen, de utáltam, hogy a hangya istenkirály, a tücsökről meg semmit nem tudunk.
Fogjátok már fel, hogy olyan mint "kártékony" nem létezik az állatvilágban.
Ez egy emberi fogalom, amit az ember alkotott, megbélyegezve bizonyos szempontok szerint, bizonyos esetekben, bizonyos élőlényeket.
A mese tanítása pedig szemmel láthatóan elment a fejed felett.
A mese lényege az, hogy a szorgos munka egy ideiglenes áldozat ami hosszútávú haszonnal jár. Ilyen a földművelés, állattenyésztés stb.
Vagyis nem éri meg feláldozni a pillanatnyi örömökért a hosszútávú boldogságot.
Az egész rovar dolog meg egyszerű metafora. Ennyi. Nincs sem "jófiú", sem "rosszfiú".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!