A kullancsok fej nélkül tudnak mozogni?
A macskámból kivettem egy nagyon nagy kullancsot, ami még percek után is mozgott a földön. A kullancs lábait láttam, hogy mozognak, de a fejét nem láttam. Lehetséges, hogy a feje a macskában maradt vagy annyira kicsi lenne a kullancs feje, mint a lábai és azért nem láthattam?
Ha a kullancs feje esetleg a macskában maradt, akkor az nagy baj?
A macska jól van, hálás volt, hogy kiszedtem és azóta játszik, futkorászik.
Köszi.
képes "mozogni fej nélkül"
a kullancs feje önmagában nem jelent veszélyt, ha benn is maradt, akkor egyszerű idegentestként működik és vagy eltokolódik, vagy lebomlik, akár egy szálka
Akkor lehet baj, ha a kullancs kiszedése közben annyira nyomorgattad a testét és regurgitált, így ha fertőzött volt a kullancs, az belekerülhetett ezzel a macskába. De ennek sincs jelentősége, ha már 24 órája benne volt, akkor már átadta, amit átadhatott.
Különösebb tünetek nélkül nincs ok az aggodalomra.
Annyiban vitatkoznék az elsővel, hogy fej nélkül természetesen meghal. Ekkor persze kiszedés után izmai még mozognak egy ideig, de ha leesik a feje megdöglik.
Viszont, ha nagy volt, azaz tele volt vérrel, akkor a feje helyén keletkezett lyukon a fogyasztott vér nagy része is kijönne. Szóval inkább csak nem láttad meg a pici, testéhez képest elenyésző méretű fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!