Hogy létezik, hogy ezek a legyek még élnek?
A lakasom patikatisztaságú, szellős, napfényes, de tavaly ősszel a napoali csillárján 2 apróbb testű, fekete vékony legyet láttam, es ki akartam őket üldözni. Ez volt kb októberben közepén. Mire rászántam magam, hogy kidobjam őket, akkor lattam, hogy egymas mellett vannak folyton es egyutt repulnek mindenhova.
Akkor mar eldöntöttem béküket hagyok, majd elmennek maguktól.
Ami nem törtent meg.
November végén még mindig repkedtek. Aztan egy nap mindketten egyszerre tűntek el. Neztem a földet ha lehulltak e, de nem.
Most kb 2 hete kerültek elő megint a nappaliban. Ketten megint.
Azt olvastam, hogy max egy hónapot élnek a legyek. Mi lehet ezek valami paranormális állatok?
Szaporodnak.
De lehet akár az is, amit írtál .
Ez ugyanaz a két légy.
De köszi mindenesetre
Ugyanazok? Mutattak valami arcképes igazolványt?
Olyan állatfaj nincs, hogy "légy". Sok fajt hívunk légynek, nagyon különbözőeket, különböző életmóddal, élethosszal.
Sok van, ami nyáron él egy X ideig, de az utolsó nemzedék hidegben áttelel valami védett helyen. Ebben az esetben a hideg hely fontos, mert lelassítja az életfunkciókat.
Egy meleg lakásban ez valószínűtlen, hogy így menne.
Szerintem valahol be tudnak hozzád menni a legyek (szellőztetéskor ablakon, rosszul záró ajtó alatt). Aztán a ősziek ott vannak a szekrény mögött kiszáradva, most pedig újak jöttek be. Az nem számít semmit, hogy együtt vannak. A legyek nem ismerik fel egymást, tehát nem arról van szó, hogy ezek barátok vagy üzlettársak. Csak egyszerűen keresik egy fajtárs közelségét, hogy ha megtámadja őket egy ragadozó, akkor 50% esély legyen, hogy nem őket választja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!