Rolós szúnyoghálók ennyire “áteresztik” a legyeket, poloskákat?
Tavaly költöztünk családi házba, mindegyik helység ablakán rolós szúnyogháló van, ajtókon mágneses. Nem értek nagyon hozzá, de ránézésre nem gagyik, az ablakok is újak, valószínűleg akkor rakatta az előző tulaj a hálókat is.
Tavaly nyáron volt 1-1 hívatlan vendég (akár nagyobb is), de nem feltűnő mennyiségben és azt tudom, hogy nem 100%os a rolós szúnyogháló, meg úgy nagyrészt semmi. Idén nyáron még kevesebb volt a betolakodó.
Viszont tavasszal, ősszel ahogy enyhébb az idő vagy nem tudom hogy mitől függ pontosan, gondolom menekülnek a hideg elől befelé, de szó szerint tele van a szúnyogháló és az ablak között léggyel, van ahol poloskával. Kiírtom vagy kiengedem őket kifelé, 1-2 napon belül megint tele van 10-20 léggyel, nem lehet ablakot nyitni.
Csak az a kérdésem, hogy ez másnál is előfordul, normális ez?
Ilyen időkben fel kellene húznunk a szúnyoghálót és akkor húzni csak le ha szellőztetünk, hogy ne ragadjanak ott bent a legyek?
Vagy belepetéznek és itt kelnek ki?
Nem tudom mit kellene tenni, hogy élhetőbb legyen. Köszönöm előre is a segítséget vagy tapasztalatot!
Szerintem szagnyomot hagynak maguk után ők is, mint a hangyák, és ahol egy bejutott, ott több is bejut. Másra nem tudok gondolni.
Nálunk is gond ez egyébként, valahol felül a doboznál jutnak át. Mi volt, hogy körberagasztottuk felül széles ragasztószalaggal (sajna tökéletesen nem lehet), illetve néha végigfújom rovarirtóval a háló keretét, hátha egy időre távol tartja őket.
Az "irt" rövid i.
A szúnyoghálón nyilván nem jutnak át a legyek, poloskák.
Mellette bújnak be. Valahol elengedett a rögzítés, vagy eleve rosszul lett megcsinálva.
Nézd körül, főleg fent, de oldalt és lent is, hogy hol van rés. Ezt kell eltömíteni, a rés jellegétől függő módon.
Szerintem oldalt át tudnak nyomakodni a poloskák.
Illetve a pici legyek átférnek a hálón.
De ha rendes méretű háziléggyel van tele akkor gyanús, hogy valahol rés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!