Hogyan segíthetnék a sáskának?
Van egy sáska ami az ablakban áll már napok óta. Ma reggel nagyon hideg volt és köd, így kicsit behoztam melegedni (egy borkányba tettem), és egyik reggel is 4 fok volt. Fogalmam sincs, honnan kerülhetett ide, egy kis város közepén élek szóval bár nincs olyan messze zöld terület azért még így is viszonylag messze található. Az ablakban ugyanakkor sok bogarat nem hiszem, hogy tudna fogni.
Az lenne a kérdésem, hogy vissza kellene tegyem az ablakba és hagyjam, csináljon amit akar, vagy esetleg elszállítani egy mezőre, erdőbe? Esetleg falun van egy kertünk, ott elengedni?
? Mi az a borkány? Sose hallottam,de tetszik a szó!
A károgóknak: az imádkozó sáska ragadozó! Nem rágja le a terményt.
Védett faj, úgyhogy engedd el. Tudnak repülni, valószínűleg így jutott el hozzád is.
Ha van lehetőséged elviheted a város szélére.
Füves, gazos helyeket szereti, településen is gyakran előfordul.
Én ha találok, füves helyen szoktam elengedni, persze olyan helyen, ahol nem nagyon járnak emberek, nehogy eltapossák.
Hasznos rovar, sok kártevőt pusztít.
#11 Befőttesüveg :)
Erdélyben használják, nem tudom hogy máshol szokták-e használni.
#10 Csak most esik le, hogy ez egy átvett tájszó. Kicsit késő volt, amikor írtam. :))
Akkor ha tudom, ma elviszem a kertbe, ha nem akkor meg a parkban vagy a város szélén engedem el. (Bár a parkban szokott időközönként rovarírtás lenni, nem tudom, hogy az mennyire lenne ártalmas neki / az utódainak)
Tegnap én is találtam egyet a tömbünk előtt a lépcsőnél (10 emeletes).
Betettem a virágok közé,de előtte azért mászattam a karomon pár percig. Annyira imádom őket 😀
ET fejű 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!