Chemotoxtól a pókok is megdöglenek?
De miért kell feleslegesen mérgezni?
Ha mindenképp meg akarod ölni, akkor nyomd szét és kész.
Feleslegesen?! Annyi a szúnyog, hogy már napok óta nem tudok aludni tőlük. Kint napközben is szó szerint rajzanak. Igen, van szúnyogháló, de pár példány így is mindig belóg. Pont elég ahhoz, hogy ne lehessen tőlük aludni. Szét szoktam nyomni őket hajnali 3-kor, mikor végképp megelégszem és felkelek amiatt, mert alvás úgyse lesz tőlük. De az összeset úgyse tudom levadászni.
A pókokat sajnálom, de nem tudok jobb megoldást.
Ha megeszik a lemérgezett, de még élő szúnyogot, akkor duplán kapják. A kémiai rovarirtók esetén ez a legnagyobb baj.
Mellékszál. Nekem az ablaknál vannak a szobanövények, és hagyom rajtuk szőni a pókokat. Poloskától kezdve a darázson át, a szúnyogig mindent megfognak. Nem mindet, de eleget ahhoz, hogy ne itt a szobában hemzsegjenek. Mondjuk esztétikailag kifogásolható a dolog.
Sajnálatos módon nem csak a pókok döglenek meg tőle, hanem a madarak is, amik megeszik a még betegen röpködőket, vagy a katicák, amikre rászáll a permet (de éjjel alszanak), az esetleges denevérek, és az egész Chemotoxot úgy ahogy van, be kellene tiltani.
Megjegyzem, te is belélegzed, még órákig ottmarad, akkor is, ha te nem érzed a szagát.
Én borsmenta illóolajat vettem, vízzel 1:1 arányban higítottam, és azzal spriccelem be a szúnyoghálót lefekvés előtt. Reggelig kitart az illata, és távol tartja a rohadékokat. A pókok is távolmaradnak, meg a hangyák is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!