Hatásos az áldarázsfészek?
Még nem használtam, de a leggyakoribb francia darazsak sokszor építenek egymástól nem túlzottan nagy távolságban fészkeket. Pl a padláson a cserepek alatt olyan fél méterre egymástól.
Amit látok a neten ( [link] ) az lódarázs fészekre hasonlít.
Bár lódarázs- francia darázs viszonylatban nincs tapasztalatom, szerintem a műfészek nem működik. Ha lakott lenne, akkor is legfeljebb néhány méterre kerülné el a többi darázs.
Viszont a darazsaknak (rovaroknak általában) van szaglásuk, érezni fogják, hogy ez nem egy igazi lódarázs fészek.
Ha van fészkelőhely a közelben, sajnos oda fognak költözni.
Nem hatásos.
A darazsak nem hülyék. Ha nem éreznek feromont, meg nem látnak-hallanak darazsat, akkor egyáltalán nem foglalkoznak egy üres darázsfészekkel. Még az odarakott valódi, de lakatlannal se. Esetleg elrepül ott a közelében a darázs, megnézni közelebbről, de ennyi.
Ugyanígy, madarak ellen se hat se a műanyag madár, se az üvegre ragasztott sziluett, se semmi hasonló baromság. Anno mindent kipróbáltam, amit lehetett, és nem foglalkoztak vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!