Bántok így A ROVAROKKAL?
Igen, bánok így velük, mert nem érdekelnek, undorodom a legtöbbtől és nem fogok nekik szállítógépet játszani. Ha bejönnek a területemre, megdöglenek. Ennyi.
Eleve tudod mennyi az átlagéletkora egy rovarnak? Egy poloskának kb. 2 hónap. Egy házi légynek 1 hónap. Pókok és a hangyák kb. 1 év. Gyakorlatilag semmi nem történik, ha agyonütsz egyet, nem arról van szó, hogy szerencsétlent hosszú, boldog évektől fosztanád meg. Az a poloska, akit leütök, lehet, hogy az utolsó napját éli épp amúgy is.
Rovarfüggő, de ez nálam elvi kérdés, van az akire mondják hogy a "légynek se árt", na én például imádok kertészkedni, így a rovarokat is szeretem. Ha bejön egy légy, akkor kinyitom az ajtót és hessegetem ameddig ki nem megy. Poloskát szintén kirakom, hátha valami madár legalább elkapja, vagy pókhálóba belemegy, inkább kint legyen részese a körforgásnak.
Itthon nagyon ritkán látok pókszázlábút/pókvadászt, na az egy ritka rusnya teremtés és elképesztően gyors. Egyszer zsebkendővel megfogtam egyet, nyilván kivittem az udvarra, de összenyomásnak indult csak hát képtelen voltam rá. Utána olvastam hogy hasznos, például a poloskákat is megeszi, szóval én azóta eltűröm, szerencsére ha félévente látok egyet azzal sokat mondok.
Ha biciklizek az erdőben, eső után csak a földet nézem nehogy rámenjek egy csigára, mert olyankor ténylegesen bűntudatom van hogy miattam halt meg szegény. Ha látok hangyákat vonulni átszoktam emelni a biciklit felettük.
Én kisgyerekként imádtam nézni a méheket, bodobácsokat, darázspókot és mai napig imádok dokumentumfilmeket nézni, ismeretterjesztő könyveket olvasni bármilyen természettel kapcsolatos témakörben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!