Ez milyen fajta pók?
Suli udvarán találtuk, és mivel a következő óránk másik épületben volt, átvettük/átvittem oda. Utánna kint elengedtük.
Legnagyobb valószínűséggel hím szongáriai cselőpók:
Most sok ilyen van, minap is kinyírtam egyet a kertben, fél órát kalapáltam, mire kifeküdt. Mindegyik a szobánkban köt ki, valahol bemásznak.
Muter a takarója alól szedett ki egyet.
Valamilyen cselőpók vagy farkaspók a kép alapján. A pontos fajmeghatározáshoz jobban kéne látni a mintázatát.
A szongáriai cselőpók azért van mindenkinek becsípődve, mert a Búvár zsebkönyvben ez volt a példa. Amúgy több cselőpók faj is él nálunk és eléggé hasonlóak. A farkaspókokat is könnyű összekeverni vele, nagyon hasonlóan néznek ki. A szongi elég ritka sajnos, nagyon ritka, hogy az akad lencsevégre.
"A szongi elég ritka sajnos, nagyon ritka, hogy az akad lencsevégre."
A valóságban meg nem.
"Amúgy több cselőpók faj is él nálunk és eléggé hasonlóak."
Ha csak nem egy csecsemő keze van a képen, akkor ez bizony szongáriai, mert a többi nem nő ekkorára...
"A farkaspókokat is könnyű összekeverni vele, nagyon hasonlóan néznek ki."
A cselőpókok farkaspókok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!