Miért van ilyen kevés tücsök?
Figyelt kérdés
Régebben egész éjjel hallgattam falun a tücskök ciripelèsèt. Ma ha eljövünk a családdal, szinte egy sincs. A régi tücsök lyukakban is nagy farkas pókok laknak. Régebben megpiszkáltuk a lyukakat és kijött a tücsök köszönni. Na ezeket bottal se piszkálnám. Arra gondoltam hogy valami invaziv faj lehet itt ez a pók?2022. szept. 10. 20:54
1/9 anonim válasza:
Akkor átjöttek ide hozzánk 🤣 hetek óta húzzák a nótát egész éjjel, pedig Bp-en lakom és kismillió éve nem volt ebben részem itt a városban
2/9 anonim válasza:
Én nyaraltam idén is vidéken, éjjel olyan hangosan nyomták, hogy semmi mást nem lehetett hallani.
3/9 anonim válasza:
Ilyenkor kora ősszel inkább már csak Pirregő Tücsök van. Azok nem lyukakban élnek hanem bokrok levelei alatt.
Néhol még hallok Házi Tücsköt is,de tényleg nem annyit mint régen.
4/9 anonim válasza:
Nyitva van az ablak, most is hallok tücsköt.
5/9 anonim válasza:
Én városban lakok, kicsit zajos errefelé, de így is hallom, hogy hegedű koncert van. Egész éjjel ez van.
6/9 anonim válasza:
Hát a pókicák kilakoltatták őket. E'van. ¯\_(ツ)_/¯
7/9 anonim válasza:
Azok a cselőpókok lesznek.... Ők nem foglalnak el tücsöklyukat mert a tücsöklyuk vízszintes, nekik pedig függőleges kell, így megcsinálják maguknak.
Amúgy van tücsök dögivel.
8/9 anonim válasza:
Lehet az is, hogy a kabócák ciripelnek, csak én összekeverem a tücsökkel. Mindig csak a hangjukat hallom, nagyon hangosak egész éjjel, de látni sosen látom őket. Életemben kétszer láttam tücsköt, egy feketét meg egy barnát. Nem tudom hol lehetnek elbújva. De hang alapján sok lehet.
9/9 anonim válasza:
Idén megint nagyon sok van, és rettentő idegesítő, amikor az ablak alatt nyomja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!