A lakásban mi lehetett a rovar? Netes fotókon a tücsök áll hozzá legközelebb, azonban hártyás szárny nélkül.
Sajnos nem tudtam lefotózni, csak ennyi infóm van. Melyeket tudod elképzelni ilyen küllemmel? Csótány tuti nem, az még kevésbé hasolít rá. Azonnal a tücsök ugrott be nekem, ahogy megláttam, de ugyebár a tücsök egy hártyás szárnyú rovar, ez meg nem...
Minden másban viszont mint a tücsök:
potrohvégen villásan elágazó kis "valamik",
lapított fej, ugyanilyen hosszú csápokkal,
ugyanolyan vastag lábak és testforma.
Amikor föléhajoltam, megmerevedett (hullának tetette magát?), aztán irtó gyorsan változatott helyet:
hirtelen fut, hirtelen áll meg.
Testhossza saccra 2 - 2 és fél centi.
A mezei tücsökről itt egy fotó mindenesetre:
Találtam egy másik mezei tücsök fotót, ez szinte egy az egyben olyan, mint amit élőben láttam, nem látszik hártyás szárny, és a fotó linkjében szerepel a "nymph" szó, ami fiatal nőstényre utal.
Lehetséges, h amit láttam, egy nőstény tücsök, és annak nincs hártyás szárnya?
Érdekes, amit olvasok:
"Két pár szárnyukat – ami nem minden fajnál fejlődik ki – a testük fölött vízszintesen tartják"
Akkor amit láttam, pont ilyen? Nem fejlődött ki a szárnya? Ez miért fordul elő? És miért szórványos eset, hogy nem nő szárnya? Mi az értelme? Vagy génhiba?
Egyébként teljesen fekete volt, mint az előbbi linken.
Fotó nélkül ez necces...
viszont a lapított fej tipikus csótány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!