Zavarjon-e, ha benn van a szobámban egy vagy több zöld lombszöcske, vagy ne?
Szerintem is egy bögre vagy befőttesüveg segítségével juttasd ki a zöldbe...
Szobádban meghal, éjszaka repkedni, ugrálni fog.
Grat 1-es, még nem nagyon láttam olyat, hogy ennyien felpontoztak volna egy rossz választ :D
(én pontoztalak vissza 90%-ra).
Na szóval, a Zöld lombszöcskének elég komoly rágója van (mivel ragadozó), amivel még az ember bőrét is igen csak meg tudja sanyargatni... olykor átharapni annyira hogy vérezzen is szépen.
Nála csak a szemölcsevő szöcske durvább harapásra.
Bár a zöld lombszöcske a nagyobb termetû hazai szöcskefajok közé tartozik (a legnagyobbra egyébként a fûrészlábú szöcskék nõnek nálunk), testhossza a fejétõl a potroh végéig ritkán haladja meg a 3,5 centimétert. A szárnyával együtt már kicsit hosszabb, 6-7 centiméteres, és ha repülés közben kinyitja a szárnyait, a szárnyak fesztávja valóban elérheti a 12-14 centimétert. Ez tehát nem jelent szokatlanul nagy testméretet.
A kifejlett állatok egyébként júniustól õsz közepéig népesítik be az élõhelyeket és keresnek párt maguknak. Mivel ragazodó életmódot folytatnak, és az egyedek a fajtársakkal szemben is védik saját területüket, tömeges rajzásuk, inváziójuk gyakorlatilag lehetetlen, ettõl tehát semmiképpen nem kell tartani. Mint ahogyan attól sem, hogy embereket támadnak meg. A zöld lombszöcskék ragadozók ugyan, de ebben a minõségben csak a náluknál kisebb rovarokra, rovarlárvákra veszélyesek.
Harapásra csak akkor lehet számítani, ha valaki kézbe veszi õket, ilyenkor az állat védekezni próbál, és mivel semmilyen más módja nincs erre, az életmódjából adódóan igen erõteljes rágóival próbál az õt fogva tartó kézbe harapni. Súlyos sérülést persze így sem lehet szerezni, bár a harapás nem kellemes, és a vér is kiserkenhet. A lényeg, nem kell rettegve az utcákat járnunk attól tartva, hogy a zöld lombszöcskék áldozatává válunk!
Forrás:
(jó írás élvezet elolvasni nincs locsifecsi).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!