Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Ez milyen fajta pók?

Ez milyen fajta pók?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Sajnos csak ilyen minőségben van meg, mert este volt és ráközelítettem.

2022. jún. 29. 00:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Dajkapók?
2022. jún. 29. 00:40
 2/12 anonim ***** válasza:
3%
Egy valódi gyilkológép. Tuti, hogy mérgező a csípése.
2022. jún. 29. 00:42
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom.De aranyos.
2022. jún. 29. 01:04
 4/12 anonim ***** válasza:
4%
Emberevő. És kértél engedélyt, vagy csak ugy kiraktad a képét ?
2022. jún. 29. 01:06
 5/12 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi vagyok milyen fajta 😆. Amúgy megengedte és üdvözöl!
2022. jún. 29. 01:07
 6/12 anonim ***** válasza:
36%
Nálam a takarodj tőlem marha messze, és lehetőleg ott fordulj is fel élettani kategóriába tartozik.
2022. jún. 29. 01:16
 7/12 anonim ***** válasza:
29%
Gusztustalan. Bővebben, rohadtul gusztustalan. Nem bántanám, kitessékelném egy lapáton, de közben borsódzna a hátam.
2022. jún. 29. 06:28
 8/12 anonim ***** válasza:
69%

Bár nem éles a fotó, valóban dajkapókra hasnlít a leginkább, mégpedig Magyarország legerősebb mérgűjére, a mérges dajkapókra.

Azonban nem kell aggódni, legrosszabb esetben is csak enyhe zsibbadást okoz, nincs hivatalos feljegyzés életveszélyről, vagy halálos marásról.

Kb 4 pókfaj van Magyaro-on, melyek csípése felér a lódarázséval, és fájdalmasan mar, de semmi több probléma nincs evvel. Aki meg allergiás ilyesmikre, az egyfelől ritka, másfelől sokkal enyhébb mérgekre (pl hangyacsípés) is lehet allergiás.

Mindenesetre ne bolygasd, kerüld el.

"Nálam a takarodj tőlem marha messze, és lehetőleg ott fordulj is fel élettani kategóriába tartozik."

Az idézett kedves "állatbarátnak" üzenem, hogy ki fogja meg helyette a "kedvenc állataidat", pl a legyeket? Te? És mivel? Tele fújod a lakást jó kis kemikáliákkal? Remélem kisgyerek nem lakik veled. Lélegezd csak a spray-ket...

(Halkan megjegyzem, én a legyeket se ölöm, hanem használok szúnyoghálót általában, és ha mégis betéved egy légy, kihessegetem, vagy kinyitom az ajtót. Néha inkább bejön még egy, ott egye a fene, nem veszélyes és nem ártalmas a légy, csak azt is démonizálják, mint oly sok mindent. Tudom, sokan megint a tévéorvosokkal és a szemellenzős akadémiusokkal fognak előállni, akiknek valójában nincs igazi bizonyítéka... Vegyetek fel maszkot mára legyek ellen is, őrültek...)

Az ökoszisztémában mindennek meg van a helye. Kivéve a fajpusztulásnak, ami az emberiségnek köszönhető.

Legfeljebb óvatosnak kell lenni. Nyugi, ez nem fekete özvegy és nem is a mumus. Bár a fekete özvegy se áll lesben, hogy emberre támadjon. És az se halálos, csak ritkán, de avval már nagyon óvatosan kell bánni.

Mondom ismét: a fotó nem éles, nem biztos, hogy dajkapók, viszont esélyesen az. A hím és a nőstény nem egyforma küllemű, de hasonló e fajnál. Általában sárgás a potroha, a csáprágója meg vaskos alapú, tűhegyes végekkel.

[link]

[link]

2022. jún. 29. 15:29
 9/12 anonim ***** válasza:
29%
Jó, hát a Wikipédia is annyira hiteles, mint az Orbán kormány.
2022. jún. 29. 15:44
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

15:44-es, a wikipediában csak annak egy részét hazudhatják, ami nem ellenőrizhető, és az sajnos valóban elég nagy hányad. De ez fotó egy ellenőrizhető fajról, basszuskulcs...

(Továbbá linkeltem mellé az izeltlabuak.hu-t is. Azon is mutatja, ugyanilyen a mérges dajkapók, mint a wiki fotókon.)

Máskülönben próbálj kevésbé hiszékeny lenni, ha javasolhatom. Ugyanis az egész világpolitika önző célokra épül, és nem az emberiségért van a politika. Sőt, a politika még csak ne mis önálló, hanem a vezetői mind bábfigurák még nagyobb hatalmasságok markában.

A hiszékeny ember az, aki fentről megoszható, az egyik jobbra osztja magát, a másik balra. A következő hupikékre a zöld ellen, a másik ember meg zöldre, a hupikék ellen, és így tovább...

2022. jún. 29. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!