Ez milyen fajta pók?
Sajnos csak ilyen minőségben van meg, mert este volt és ráközelítettem.
Bár nem éles a fotó, valóban dajkapókra hasnlít a leginkább, mégpedig Magyarország legerősebb mérgűjére, a mérges dajkapókra.
Azonban nem kell aggódni, legrosszabb esetben is csak enyhe zsibbadást okoz, nincs hivatalos feljegyzés életveszélyről, vagy halálos marásról.
Kb 4 pókfaj van Magyaro-on, melyek csípése felér a lódarázséval, és fájdalmasan mar, de semmi több probléma nincs evvel. Aki meg allergiás ilyesmikre, az egyfelől ritka, másfelől sokkal enyhébb mérgekre (pl hangyacsípés) is lehet allergiás.
Mindenesetre ne bolygasd, kerüld el.
"Nálam a takarodj tőlem marha messze, és lehetőleg ott fordulj is fel élettani kategóriába tartozik."
Az idézett kedves "állatbarátnak" üzenem, hogy ki fogja meg helyette a "kedvenc állataidat", pl a legyeket? Te? És mivel? Tele fújod a lakást jó kis kemikáliákkal? Remélem kisgyerek nem lakik veled. Lélegezd csak a spray-ket...
(Halkan megjegyzem, én a legyeket se ölöm, hanem használok szúnyoghálót általában, és ha mégis betéved egy légy, kihessegetem, vagy kinyitom az ajtót. Néha inkább bejön még egy, ott egye a fene, nem veszélyes és nem ártalmas a légy, csak azt is démonizálják, mint oly sok mindent. Tudom, sokan megint a tévéorvosokkal és a szemellenzős akadémiusokkal fognak előállni, akiknek valójában nincs igazi bizonyítéka... Vegyetek fel maszkot mára legyek ellen is, őrültek...)
Az ökoszisztémában mindennek meg van a helye. Kivéve a fajpusztulásnak, ami az emberiségnek köszönhető.
Legfeljebb óvatosnak kell lenni. Nyugi, ez nem fekete özvegy és nem is a mumus. Bár a fekete özvegy se áll lesben, hogy emberre támadjon. És az se halálos, csak ritkán, de avval már nagyon óvatosan kell bánni.
Mondom ismét: a fotó nem éles, nem biztos, hogy dajkapók, viszont esélyesen az. A hím és a nőstény nem egyforma küllemű, de hasonló e fajnál. Általában sárgás a potroha, a csáprágója meg vaskos alapú, tűhegyes végekkel.
15:44-es, a wikipediában csak annak egy részét hazudhatják, ami nem ellenőrizhető, és az sajnos valóban elég nagy hányad. De ez fotó egy ellenőrizhető fajról, basszuskulcs...
(Továbbá linkeltem mellé az izeltlabuak.hu-t is. Azon is mutatja, ugyanilyen a mérges dajkapók, mint a wiki fotókon.)
Máskülönben próbálj kevésbé hiszékeny lenni, ha javasolhatom. Ugyanis az egész világpolitika önző célokra épül, és nem az emberiségért van a politika. Sőt, a politika még csak ne mis önálló, hanem a vezetői mind bábfigurák még nagyobb hatalmasságok markában.
A hiszékeny ember az, aki fentről megoszható, az egyik jobbra osztja magát, a másik balra. A következő hupikékre a zöld ellen, a másik ember meg zöldre, a hupikék ellen, és így tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!