Lehet hogy megúsztam a szárnyashangya inváziót? vagy csak késik?
bocs ha hosszú lesz
van egy kis zárt előtér részünk kertesben, azt hiszem régi parasztház befalazott tornáca szal egy kis hosszabb keskeny épületrész, ahol évről évre megjelenik ezernyi szárnyashangya. tavaly napokon keresztül nagyon durván rajzottak, de észrevettem hogyha rakok oda egy vödörben vizet, akkor 20-25 minden reggelre beleugrált vagy 3 napig, plusz tettem ki légypapírt is abba is tapadt egy csomó.
tegnapelőtt szomorúan tapasztaltam hogy ismét elkezdődött, láttam hogy jópár már a pókhálókban végezte, olyan 15-öt kb elcsíptem aki aktív volt a szúnyoghálóról. felkészülve rá hogy na akkor holnaptól indul tuti a nagyobb rajzás, ugyanúgy kitettem a vödröt, légypapírt, és egy ilyen kis lapos hangyacsapdát az ablakpárkányra tudjátok amit elhordanak a bolyba, mert voltak kint kis apró szárnyatlan hangyák is,+rovarirtó porral is beszórtam a párkányt és vártam a holnapot. de semmi. egy darab sem sehol. valakik pedig egy nagyobb részt elhordtak a csapda porából, gondolom a kicsik, mert a szárnyasok nem mennek már vissza ha kirepülnek. na és azóta mégegy reggel eltelt de megint semmi. lehet ennyivel megúsztam volna, túl jól mehetett tavaly az irtás? mert emlékeim szerint pár napon keresztül durva invázió volt, most pedig egy nap után semmi. lehet csak "késnek"?
Hát ha lett volna kép a hangyáról akkor napra pontosan meg lehet mondani szinte, hogy mikor rajzanak...
+ a hangyák nem igazán tesznek tönkre semmit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!