Vannak itt méhészek vagy olyanok, akik értenek a méhekhez? Hogyan érik el a méhészek, hogy a méhkirálynő ne költözzön más helyre?
A méhkirálynö életében egyszer repül ki, amikr ivarérett lesz, ilyenkor termékenyítödik meg. (Ilyenkor van, hoyg egy raj megszökik, mertnem egy, hanem több királynö kel ki, de csak egy maradhat ott)
Ez után bemászik a kaptárba, ledobja a szárnyait és többé nem is tudna repülni, márcsak azért sem, mert a potroha óriásira nö a sok pete termelése miatt.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Ide is tudtok esetleg írni választ?
Kicsit más téma, de hátha. :)
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__116499..
Azért annyival kiegészíteném, hogy nem dobja le a szárnyait... nem hangyák ezek :D
Viszont ollóval megszokták nekik rövidíteni, hogy képtelenek legyenek megszökni ha úgy van....
Inkább ázsiai oldalakon láttam, hogy megvágják a királynő szárnyát.... :)
Azt is írd már le kérlek, hogy a méhkirálynők nem dobják le a szárnyukat.. nem tudom, honnan szedték ezt a baromságot az emberek!!!
(Ha már nekem haladó "rovarszakinak" nem hisznek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!