Házmester-hangya jelent meg a házban. Hogy lehetne megszabadulni tőlük?
Ha jól azonosítottam be, kicsit barnás, kb 4-5 mm. Konyhában nézelődnek, mindenre rámásznak. Nem csak este, nappal is. Ha meglátnak, azonnal menekülnek, szanaszét szaladnak. Nem egy vonalban járnak, ezért nem tudom hogy hol jutnak be, hogy a fészket megtaláljam. Valamilyen csali segíthet? A sütőpor, hintőpor praktikákban nem hiszek. Esetleg másnak volt velük dolga? Ne nevessetek, de jelenleg egy ragasztós ruhaszösztelenítő hengerrel vadászom a dolgozókra, egy este kb 50-60 db-ot is elkapok. Nyilván nem hosszútávú megoldás, mert a királynőt így nem lehet befogni.
Kb. 5 éve lakunk a házban, előtte csak közönséges fekete hangya volt elvétve, de egy idő múlva azok megszűntek, amikor az ajtó repedéseit, ahol bejöttek beszilikonoztam.
Esténként olyan hangyamérget használok amit elvisznek a bojba.
Nappal amelyiket megtalálom morzsaporszívóval gyűjtöm be.
Mérget amikor használom megtizelődik a számuk olyan 2 hétre és nappal csak 10 et találok az alapesetben 100 helyett. Azokat a kis korong mérgeket szoktam használni ami obiban a pénztár mellett van.
Szerintem szomszédból jöhetnek mert egész lakást átkutattam.
Összességében hatásos mert a megtizedelt létszámmal nem támadnak meg amikor a konyhában vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!