Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Mi történne egy tarantulával,...

Mi történne egy tarantulával, ha valaki átszúrná a potroháját egy hústűvel?

Figyelt kérdés

De utána kivenné a tűt? Meghalna vagy túlélné?

(Nincs tarantulám és nem is lesz, csak kíváncsi vagyok.)

tegnap 20:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Pont az, mintha a te portohádat szórnák át egy betonvassal.

Ha fontosabb szervet nem talál el, akkor sok szenvedés után eldobod a kanalat.

tegnap 20:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Elpusztulna.

Az ízeltlábúak jellemzően a potrohukban "hordják" a fontosabb belső szerveiket, melyeket átszúrva könnyű az élettel összeegyeztethetetlen sérülést okozni. Emellett az ízeltlábúak külső kitinvázzal rendelkeznek, ami sokkal nehezebben gyógyul, mint az emlősök esetén a bőr. Némi túlzással olyan, mintha egy csonttörés esetén addig nyílt sebed lenne, amíg össze nem forr a csont. Esélyes ilyen hosszú kitettség alatt mély sebben valami fertőzést benyalni, pláne, hogy az ízeltlábúak esetében az immunrendszer sem olyan kaliberű, mint az emlősöknél.

Plusz egy nyelvhelyességi apróság:

a pókok hátulsó testtája: "potroh", -> birtokos esetben a póknak a "potroha".

tegnap 20:42
 3/3 anonim ***** válasza:
2 én szándékosan írtam, ha már egyszer... Egyébként gyerek koromban tényleg azt hittem, hogy potroha és potrohája van, miután apám megmutatta a darázsnála, hogy az a potroha, és vigyázni kell vele, mert ott szúr.
tegnap 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!