Viszonylag nagy, fekete, kissé szőrös pókot találtam a lakásban. Melyik fajta lehet? Fotók.
Méretarányosan, az ujjamhoz viszonítva:
A többi fotó közeli,felülnézetből:
Itt meg oldalnézetből:
Farkaspóknak túl sötét és rajzolat nélküli.
Én inkább aknászpóknak (Nemesia pannonica) nézem.
Ne bántsd, hasznos jószág, elkapja a kártevő rovarokat.
Ez nem farkaspók, annak többfajtája is van, megismerem. A kövi pókra emlékeztet.. Remélem, Mártanováki úr erre jár valamikor, mert ő elég jól ért a pókokhoz... jobban, mint mi. :) Előre is hála neki, ha válaszol. :)
A kövipók, amire tippelek, is vmi ilyesmi, mutatok egy szakmainak tűnő site-ról egy kövipókot:
Ez is hazai faj, meg a fotómon levő is. Magyaro-on nem léteznek veszélyes pókok. Csak szeretek ismerkedni a fajtáikkal, ezért fotóztam le, hátha valaki besorolja. Ártalmatlan. Kivétel talán, Mo-on a szongáriai cselőpók, az fájdalmasan csíp, mint a lódarázs, de nem veszélyes az se. Egyedül állítólag búvárpók ártalmas, az kisebb is, kifejletten, ha jól tudom. Annak viszonylag veszélyes a mérge, de még búvárok is alig akadnak rá, szóval nem nagyon lehet búvárpókkal találkozni.
De hogy ez mi...? Vagy kövipók, vagy nem... De ez magyarországi, nem először látom itt, Mo-on.
Fekete kövipók vagy gyászpók lehet 🤔
A 4-es és 5-ös válaszokon jókat derülök, ne haragudjatok! :D
De olyan aranyosan poénkodtatok. :D
Mindenesetre a 4, 5 válaszokkal nem mentünk sokra...
Az aknászpók szeirntem közelít, de akkor már inkább kövi... Várjuk meg Mátranovákit, ő már sokat bizonyított pók ügyben! Hála neki előre is, utólag is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!