A rigó nem megy bele az etetőbe? Van kitéve a madaraknak fekete napraforgómag és köles egy fára akasztott madáretetőben, ami viszonylag nagy. Több madárka is szokott jönni enni.
Figyelt kérdés
Jönnek tengelicék, verebek, cinkék, harkály, stb. Ezek az etetőből is esznek (vízszintes a felülete).
A fekete rigó pár viszont mindig a talajon csipeget. Mindig így szokták? Vagy nem vették még észre az etetőt?
A talajra ki szoktuk tenni az almacsutkát, úgy vettük észre, hogy jönnek a rigók. Azóta persze nem csak a csutkát tesszük oda, hanem almát cikkelyekbe vágva. Meg is eszik mindet.
2017. jan. 27. 14:20
1/8 anonim válasza:
Ők főleg a földről szoktak táplálkozni.
2/8 A kérdező kommentje:
Jó! Köszönöm a választ! Azt még meg tudnád írni, hogy mit adhatunk neki? Az almán kívül.
2017. jan. 27. 20:28
3/8 anonim válasza:
Túró, mazsola, porrá tört cinkegolyó, lisztkukac.
4/8 anonim válasza:
én kiraktam az etető szélére egy kocka teavajat,a rigók egész nap ott ültek melette :),akkor almát szoktam még kirakni,feles diót,szalonnát(az elmaradhatatlan),kb ennyi :)
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Cinkegolyó is van (felakasztva), akkor majd teszünk a rigóknak a talajra.
A harkálynak mit adjuk? Odarepül a magvakra - de azokat meg tudja enni? Az jó a a harkálynak? Tavaly ette a cinkegolyót, de idén nem vette észre. A magvakra viszont néha rárepül.
2017. jan. 28. 14:11
6/8 anonim válasza:
Diót, mogyorót héjjal vagy kibontva. Almát, hájat, cinkegolyót is lehet kitenni a fák törzsére kötözve.
7/8 anonim válasza:
És a lisztkukacot sem veti meg ő sem.
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2017. jan. 28. 14:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!