Méhészkedésbe akarok kezdeni, szerintetek megéri?
Első körben készítened kéne egy üzleti tervet mert maga az egész teljes felszerelés nem olcsó. Illetve értesz-e a méhekhez? Mert az is egy okj-s szakma. Én pl. középiskolába méhtenyésztést is tanultam a több állaton kívül és bizony több mindent kell tudnod hogy a méheid egészségesek maradjanak. Pl. Tudnod kell hogy tudod megvédeni a méheidet az atkáktól és ez csak egy dolog.
Illetve mérlegelned kell hogy lelkileg el tudod e viselni hogy a drónokat kiűzik a kaptárból a dolgozó méhlányok. 🙂
A királynőnek sincs túl jó sorsa szerintem. De a dolgozóknak se. Én sajnálnám őket. De amúgy nagyon cukik. Lehet a kiűzött egyedeket begyűjteném gyorsan nehogy bántsák.
Épp egy olyan évben kérded, amikor a két méhész ismerősömből kettő csak panaszkodni tud, és le akar vele állni. Igaz, ők ebből is élnek, az egyiknek 90, a másiknak 120 családja van, de az éghajlat egyre szeszélyesebb, nem érdemes csak erre a bevételi forrásra alapozni. Mellékesnek jó lehet, a felvevő piacot azért érdemes felmérni.
Rengeteg munka, bosszúság, élethosszig tartó tanulás, de szép szakma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!