Lehetséges hogy cselőpók csípett meg?
Figyelt kérdés
Az már nem kérdéses hogy laknak cselőpókok az udvarunkban, mert tavaly kétszer is találkoztam velük, viszont úgy tudom inkább ősszel merészkednek a lakásba. Most a meleg miatt nyitva volt a hálószobánkban a teraszajtó. Tegnap reggel vettem észre hogy az alsó lábszáramon fáj a bőröm és enyhén ki van pirosodva. Estére már forró volt azon a területen, borogatnom kellett. Ma reggelre pedig amikor felkeltem, alig tudtam lábra állni annyira fájt. Enyhe duzzanat van, be van keményedve a szövet, és fényes a bőr, és a fájdalom mellett már viszketést is éreztem a közepén. Mit gondoltok? Émelygést is éreztem reggel, bár nem tudom hogy azzal köthető-e össze, mert közben meg is vagyok fázva, és a sok hurutos köhögés miatt is rossz a közérzetem.2021. jún. 25. 12:22
1/4 anonim válasza:
Szerintem az csípett meg. Édesanyámat amikor megcsípte hasonló tünetei voltak, muszáj volt vele orvoshoz menni, ahol megmondták egy ilyen csípte meg, azóta hord harisnyás cuccot, ami összehúzza a lábát.
Mivel vérhígító kerül a szervezetedbe amikor megcsíp, figyeld egy pár napig, + hideg borogatás.
Ha rosszabb, menj orvoshoz AZONNAL.
2/4 A kérdező kommentje:
1# Köszi a gyors választ. Ránézésre neki sem látszott semmi csak fájt? Nekem jóformán semmi nem látszik, csak enyhe bőrpir, és a közepén van egy pici piros pont. Viszont úgy fáj mintha rávertek volna kalapáccsal a lábamra.
2021. jún. 25. 12:47
3/4 anonim válasza:
Igen, neki sem látszódott semmi. Másnap vette észre, hogy nagyon fáj a lába, alig tudott menni. Be volt keményedve a bőr azon a területen, ahol a csípés volt.
De ne parázz rá, ami édesanyámmal történt, az kb 100 esetből egy.
Jobbulást kívánok neked, esetleg valami krémmel vagy kenőccsel is próbálkozhatsz, ami csípésre van, hátha attól jobb.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Közben rákeresgéltem a pókcsípésre, és találtam fotóval illusztrált cikket, ahol bemutatja, hogy kettős szúrt marás látható. Bár nem tudok úgy rálátni a területre, de úgy nézem kettős marás van, icipici. De azt is írják, hogy ha azonnal nem jön szisztémás reakció, akkor nem kell aggódni. :-) Minden esetre ideje lesz rovarhálót felszerelni. :-)
2021. jún. 25. 12:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!