Méhész ellen mit tehetünk? (Bővebben lenn)
4éve költöztünk ide, akkor vettük meg a házat. Ősz volt, a ház megtetszett, egyből megvettük.
Tavasszal szembesültünk vele, hogy a szomszéd méhészkedik. A kerje végeben vannak konkrétan a kaptárok. Akkor még csak olyan 50db.
Következő nyárra már 100db. Az udvarunkra gyakorlatilag tavasztól őszig nem tudtunk kimenni, mert annyi méh van a mi telkünkön, hogy elviselhetetlen. A kerti csapot megnyitottam, 4db szúrt meg. És ez csak egy példa. Férjem a kertben gereblyézett, megtámadták, mire beért 8db szúrás volt a fején.
Akkor már tehes voltam, nem akartuk annyiban hagyni. Elmentünk a polgármesterhez. Semmit nem csinált. Kiderült testvérek. Elmentünk a jegyzőhöz, semmit nem csinált, kiderült a fő felvasárlója.
Elmentünk a megyei főméhészhez, ő annyit mondott, hogy nincs rá szabály mennyit tarthat. Annyi, hogy a háztól x méter tavolság meglegyen, ez megvan, illetve hogy 2m kerítest csinálmia kell. Ez is megvan. Ennek ellenére hemzsegtek az udvaron.
Tegnap kitette újra a kaptárakat (télre eltette valami házba őket) mostmár vagy 150db kaptár tuti van kinn neki. Ma már ismét nem tudtunk kimenni az udvarra.
Férjem kiment az udvarra, beült a kocsiba, ennyi idö alatt 3 szúrast szerzett.
1éves a fiunk. Egyszerűen nem azert vettünk 2200m2es telket, hogy ittbenn legyünk a jóidőben. Nem merem kivinni, mert foggalmunk nincs milyen reakciót váltana ki egy szúrás nála. Most ismét terhes vagyok, 2gyerekkel mégjobb lesz a helyzet.
Valaki valami tanácsot adna, mit tehetnénk? Vagy hova, kihez fordulhatnánk? Mert ez az állapot konkrétan tarthatatlan...
Ja és még annyi, a szomszedot azóta kérleljük, könyörgünk neki tegyen valamit, annyi a válasz, ő amerikában tanult méhészkedni, ne mondjuk már, hogy hozzánk repülnek. Illetve ő nem tudja megmondani a méhekneky hogy merre repüljenek...
32!
Mint már írtam, mikor ideköltöztünk még ennyire nem volt durva a helyzet. Akkor még 50kaptara volt, azt is ilyenkor (repcevirágzás, akác...) kivitte innen a nagyrészét. Rá duplázott, majd triplázott.
Az eladóval nem beszéltünk, meghalt. Hagyatek volt a ház, az örökös intezte, aki a halálig nem is tudott erről a házról. 200kmre lakik, ingatlanos intézte.
Tény, szomszedokkal nem beszéltünk a költözés elött.
Eladni nem akarjuk semmiképp. Ellehetne, de akkor vissza kell fizetni a csokot, annyi pénzünk nincs, hitelbe nem verjük magunkat. Illetve amennyiert ezt eladnánk, nem vennénk mashol nagyon belőle semmit.
Ezért megyünk ügyvédhez.
Érdekes....
Nem igazán találkoztam még agresszív méhekkel, pedig kirándulás közben mentem már át gyalog olyan úton ahol két oldalt volt sok-sok kaptár és hemzsegtek a levegőben a méhek....
Mégsem támadtak meg, nyugodtnak kell maradni.
Jogi úton szerintem ezzel semmit nem fogsz tudni tenni mivel be vannak tartva a szabályok.
Amit az udvarral tehetsz, hogy kiirtasz minden virágot, bokrot, fát és vízforrást, akkor nem fognak odarepülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!