Méhész ellen mit tehetünk? (Bővebben lenn)
4éve költöztünk ide, akkor vettük meg a házat. Ősz volt, a ház megtetszett, egyből megvettük.
Tavasszal szembesültünk vele, hogy a szomszéd méhészkedik. A kerje végeben vannak konkrétan a kaptárok. Akkor még csak olyan 50db.
Következő nyárra már 100db. Az udvarunkra gyakorlatilag tavasztól őszig nem tudtunk kimenni, mert annyi méh van a mi telkünkön, hogy elviselhetetlen. A kerti csapot megnyitottam, 4db szúrt meg. És ez csak egy példa. Férjem a kertben gereblyézett, megtámadták, mire beért 8db szúrás volt a fején.
Akkor már tehes voltam, nem akartuk annyiban hagyni. Elmentünk a polgármesterhez. Semmit nem csinált. Kiderült testvérek. Elmentünk a jegyzőhöz, semmit nem csinált, kiderült a fő felvasárlója.
Elmentünk a megyei főméhészhez, ő annyit mondott, hogy nincs rá szabály mennyit tarthat. Annyi, hogy a háztól x méter tavolság meglegyen, ez megvan, illetve hogy 2m kerítest csinálmia kell. Ez is megvan. Ennek ellenére hemzsegtek az udvaron.
Tegnap kitette újra a kaptárakat (télre eltette valami házba őket) mostmár vagy 150db kaptár tuti van kinn neki. Ma már ismét nem tudtunk kimenni az udvarra.
Férjem kiment az udvarra, beült a kocsiba, ennyi idö alatt 3 szúrast szerzett.
1éves a fiunk. Egyszerűen nem azert vettünk 2200m2es telket, hogy ittbenn legyünk a jóidőben. Nem merem kivinni, mert foggalmunk nincs milyen reakciót váltana ki egy szúrás nála. Most ismét terhes vagyok, 2gyerekkel mégjobb lesz a helyzet.
Valaki valami tanácsot adna, mit tehetnénk? Vagy hova, kihez fordulhatnánk? Mert ez az állapot konkrétan tarthatatlan...
Ja és még annyi, a szomszedot azóta kérleljük, könyörgünk neki tegyen valamit, annyi a válasz, ő amerikában tanult méhészkedni, ne mondjuk már, hogy hozzánk repülnek. Illetve ő nem tudja megmondani a méhekneky hogy merre repüljenek...
Nem végeznek 2éves korig allergia vizsgálatot... ennek utana jártunk már...
A költözés nem opció...
Költözzetek el, nemigen tehetsz mást.
És mivel valszeg senki nem fogja így megvenni, ajánld fel a méhésznek megvételre, hátha kap az alkalmon.
Mint írtam, a költözés nem opció....
A méhész pedig nem venné meg, ez 1000%.
Ő sem itt lakik, mert neki is van gyereke, akit nem szeretne a méhek közelébe engedni.
Azt kellene oda költöztetni aki ilyen jogszabályt hozott, hogy lakott területen lehet ezt a tevékenységet folytatni.
Itt felénk lakott területen kívül szokták elhelyezni a kaptárokat, azt hiszem csak télire viszik haza.
Az is lehet, hogy létezik rá szabályzat vagy valami korlátozás esetleg a méh családok létszáma vagy kaptárszám maximum belterülete.
Ennek talán megéri utána nézni, mert úgy tűnik, hogy ott mindenki sógor koma jóbarát és félre vezetnek, hülyéznek néznek.
Egyébként ha van rá mód szerintem is jobban járnátok ha elköltöztök onnan, mert eltudom képzelni, hogy milyen kellemetlen lehet ezzel a méhésszel összefutni minden nap.
16!
Mint írtam, ősszel vettük meg a házat, akkor már elvoltak rakva télire a kaptárai. Tavasszal, mikor mar fél éve a minek volt, akkor szembesültünk vele.
Az előző tulajt nem is láttuk, egy nénié volt a ház, aki meghalt. Az örökös árultatta ingatlanossal, 200km-röl. Ő azt sem tudta van ez a ház.
A költözés gondolom azért nem opció, mert valamennyi hitelt vettetek fel a házra?
Ha jó a tippem, akkor az még nagyobb szopacs, marad a telek legyalulása, hogy semmilyen növény ne vonzza oda a méhek, és miután kifizettétek, szerintem menjetek el onnan... ^^" Nézegettem a jogszabályt és sajnos nem nagyon tudsz már mást tenni...
7-es voltam.
18-asnak TELJESEN IGAZA VAN!
Amúgy meg mit vársz? Mit írjunk? Az egyetlen lehetőség a költözés, vagy hogy egoista módon mindent tönkretegyetek fél év alatt. Érdekes hogy nekünk is vannak méheink, és 3 éve csípett meg az utolsó (akkor is csak egy) úgy hogy rövidnadrágban ott mászkáltam körülöttük 2 méterre. Lehet csak ti vagytok kretének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!