Van értelme úgy madárpókot tartani, hogy félek a
pókoktól?
11/23 A kérdező kommentje:
Sokan nem ismerik a pókokat azért félnek tőlük.A pók figyelmeztet mielőtt megmarna,potrohról kilöveli szőreit,felágaskodik stbstb.Vagy egyszerűen elmenekül.De ha beleakarsz kezdeni mindenképp egy nyugodtabb talajlakóval kezdj.És ha sokat tanulsz az első pókodból akkor jöhet akár több faj.Idő után nem fogsz tartani tőlük.
2020. okt. 24. 20:07
13/23 A kérdező kommentje:
Persze, először valami újvilági talajlakót szeretnék, ami szelidebb. Például a Hamorii eléggé tetszik. Bár legjobban a Poecilotheria fajok tetszenek, de azokat akkor inkább későbbre hagyom.
Egyébként mikor okozhat gondot a félelem a tartásnál? Például költöztetést, takarítást mennyire nehéz így megoldani? Mennyire gyakoriak a szökési kísérletek?
Ha megszökik, csak egyszer is véletlenül, akkor hogy "szeded össze", ha nem sikerül legyőznöd a félelmedet?
Hogy takarítod, stb?
Értem én, hogy jó ötlet szembesülnünk a félelmünkkel, már akinek, nem feltétlenül ez az első lépcső egy félelem leküzdésekor. Én pl. féltem gyerekként a sötétben, és le akartam ezt küzdeni, de nem rögtön egy sötét szobába zártam magam, hanem először csak pár percre mentem be egy sötét szobába. Viszont, ez azért más kaliber, ott egy mérges pók (ha nem is halálos, de tünetek lehetnek és fájdalmas a marása), akkor mit csinálsz, ha tényleg valahogy kiszabadul, és nem tudsz mit kezdeni a félelmeddel? Plusz nézzük meg a másik szemszöget: ez egy állat, ami rád lett bízva, az ő oldaláról is ezt nézni kell, hogy veszélybe kerülhet, ha te leblokkolsz tőle. Amíg nem tudod 100%-ban legyőzni a póktól való félelmedet, én nem tartanék pókot. Vagy olyannal kezdenék, ami egyáltalán nem mérges-csípő fajta, de ezt is megfontolnám. Szerintem egyébként eladótól-szakembertől érdeklődj ilyenekben.
2020. okt. 24. 20:51
Hát van hogy a vizestálkát átrakja máshova,rendezgeti a terráriumát🙂akkor ugye bekell nyúlnod hozzá.Vagy amikor takarítod a terráriumot.Egy hosszú félcsipesszel megoldható.Szökni nem tud egy magasabb falú terráriumból.Nekem egy sem szökött még meg.
2020. okt. 24. 20:53
Mi értelme lenne? Most ez olyan mintha félnék egy pitbulltól de azért szép meg minden csak megvenném, fosnék odaadni neki a kaját, be lenne hátra zárva DE legalább szép. 200IQ Ember! Ne vedd meg ha félsz tőle.... Ennek a kérdésnek az ég egyadta világon semmi értelme sincs!
2020. okt. 24. 21:17
17/23 A kérdező kommentje:
Miért, ha valaki nem fél tőle, az mit ad hozzá a tartásához?
Simogatja? Játszik vele? Elviszi sétálni?
Pontosan! Ezek jelentik azt, hogy TÖRŐDSZ vele. De amint látom neked ez új szó a szótárban!
2020. okt. 24. 21:39
19/23 A kérdező kommentje:
Szerintem félre értetted. Nem a pitbullra gondoltam, hanem a pókra. Mivel a pók nem igényel ilyen jellegű törődést, csak kaját akar, vizet, meg viszonylag normális helyet. Bár a pitbullos példád nem teljesen helytálló, mert ameddig a pók terráriumban van és nem muszáj vele érintkezned, addig egy kutyával valószínűleg muszáj, kivéve ha valami ketrecben tartod.
Ha becsülettel gondozod majd, akkor idővel elmúlik a félelmed, mert megismered, megszokod. Én is pókfóbiás voltam, most meg már menekítem a pókokat a lakásból takarítás előtt, nehogy felporszívózzuk őket. Madárpókot azért nem tartanék, elég nekem a macskám. :D De ha bejön valami olyan pók a lakásba, amivel még személyesen nem találkoztam, akkor rögtön körbefotózom meg elnézegetem egy ideig, ha hagyja. Utána persze kitessékelem, ha kint a helye. De az álkaszások meg a csupaszpókok állandó lakótársaim, ők bent szeretnek élni. :) A sárga dajkapókkal mondjuk nem vagyok jó barátságban, mert rögtön hanyatt dobja magát a plafonról, ha piszkálom, és az csúnyát tud marni, ha véletlenül ránk pottyan éjjel. De az sem halálos, szóval no para. :)
2020. okt. 24. 23:34
Kapcsolódó kérdések: