A szúnyogok honnan tudják, hogy mikor nem szabad az emberre rászállni?
Figyelt kérdés
Például egyedül vagyok egy sötét szobában. Nyomkodom a telefont, hallom hogy itt repked körülöttem. Ha kezd lankadni a figyelmem ide repül, ha viszint csak egy kicsit is éberebb vagyok, még csak meg sem mozdulok, várnám hogy rám szálljon, de eszében sincs. Ha meg kezdenék szunditani rögtön itt van. Honnan tudja? Honnan a jo k anyjából tudja, hogy figyelni akarom hogy magamra engedném, de nem szabad mert éber vagyok!2020. aug. 11. 22:50
12/17 anonim válasza:
Gyorsabbak az érzékszervei. Amikor te gyorsan felemeled a kezed, azt ő úgy látja, mint a lassított felvételt. Érzi a levegőmozgást, a kipárolgást, a hőt. A fényre szerintem inkább az éjjeli lepkék mennek, a szúnyogokat hidegen hagyja.
13/17 anonim válasza:
Azérr túlzás úgy beállítani, mintha csak az ember lenne képes gondolkodásra.
14/17 anonim válasza:
Amúgy velem is ez volt, aludnék, ez meg ott zümmög valahol körülöttem.
Felkapcsolom a villanyt, figyelek, körbenézek, semmi.
Pár perc után lekapcsolom, fekszem le, megint zümmög.
Végül a telefonom vakujával észrevettem, és lecsaptam.
15/17 anonim válasza:
Pedig tényleg ez van!
Ha kitakarózol és várod hogy rád szálljon, a sötétben is, nem fog odamenni. Ellenben, ha kezdesz pilledni, és kint van valamid a takaró alól, egyből megtalálja. De ha várod nem jön. Ez pedig tényleg így van. Érdekes nagyon. De gondolom - mint már említették is - valamilyen kibocsátott dolgot érezhet, amit amíg érez nem jön. Mi erről nem tudunk, de ők - és általában a rovarok - nagyon fejlett "szenzorokkal" rendelkeznek.
16/17 anonim válasza:
Nem igaz az írás! Most ettem fokhagymás piritóst, még egy darabot bekaptam egészben, szinte minden nap. Mégis megcsípett az előbb a dög. És igen! Ha le akarom csapni a plafonra száll, amúgy itt tanyázik az ágy felett pont,vagy múltkor mikor belezümmögött a fülembe,és hesegettem a párnámra szállt le és várta,mikor tud megcsípni,ha nem zummog nem tudom,hogy itt van!
17/17 anonim válasza:
Egy dolog biztos, a feny teljesen hidegen hagyja a szunyogokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!