Ha nem félsz tőlük. Akkor jó ötlet a spray meg gyújtó. Bár a lódarázs tényleg veszélyes. De nem biztos, hogy lódarázs. Talán ha jobb képet mutatnál.
Am egy szakember 20 25 ezerért eltűnteti. :)
Egy darázsfészek miatt biztos nem fogok senkinek 20-25 ezret fizetni, mikor egy flakon rovarirtó 1000 ft.
Nem azért, mert hős vagyok, hanem azért mert csóró. :D
Amúgy én még az a nemzedék vagyok aki beton játszótéren nőtt fel, meg földestől ettem az epret a kertben, szóval ennyitől azért nem szarom össze magam. :)
Pókokkal már más lenne a helyzet... :D
Holnap valamivel tuti kinyírom őket, majd utána csinálok róluk jobb képet.
Hacsak fel nem gyújtom, mert akkor nem lesz miről.
vegyél darázsírtót, maszkot fel, hosszú ruha, napszemcsi, és telibefújod.
van benne 10 darázs maximum, ezért felesleges 20ezreket fizetni
13
Pedig a darazsakkal jobban kellene vigyáznod mert engem csípett már meg pók is meg darázs is, aztán a darázs csípés olyan fájdalmas volt, hogy fél lábam lezsibbadt tőle (a combomat szúrta meg)
Ehhez képest egy póknak a marása fájdalmas de semminek nem nevezhető egy darázscsípéshez képest
Óvatosan csináld mert ha megtámadnak akkor össze vissza fognak szurkálni tömegestől meg ha a szádba is berepülnek és ott megcsípik a torkodat akkor meg véged mert bedagad a torkod aztán megfulladsz
Gyakorlatom van. Hallgass rám.
Ne hívj drága szakembert, de tegyél, ahogy tanácsolom:
1.Vegyél PROTECT darázsirtó sprayt (400 ml, piros flakon). Használati útmutató a flakonon van. Ezt tartsd be!
2. Nappal ne közelíts a fészek felé irtási céllal, főleg ne melegben, mert ekkor a darazsak rendkívül ingerülten viselkednek. Várd meg a sötétet, amikor már mindegyik példány vélhetően otthon van. Előny, ha hűvös az este, de nem feltétel.
3. Spriccelj a lyukukba egy kis adagot. Ha több lyukú a fészek, akkor kérj segítséget, aki segít a bespriccelés utáni helyzetben.
4. Amikor bespricceltél, akkor vattával, ronggyal kb. 3-5 percig takard el a lyukat, lyukakat (papírt átrágják). Sok lyuknál előnyösebb a nagyobb rongy.
5. Ügyelj arra, hogy a lyuk mellett ne legyen rés, mert azon át elhagyják a fészket. Igaz, ilyenkor már kábultak a spraytől, de még élnek és kiszámíthatatlanok.
Ha így csinálod - biztos a sikered. Fentebb ajánlotta valaki a RAPID-ot. Ez molyirtó, tehát aligha jó. Nincs tapasztalatom vele darazsak esetére.
Az általam ajánlott és bevált PROTECT 3 méter távolságra is nagy erővel elvisz.
Sok sikert!
A lángszóró veszélyes dolog, sok mindent lángra lobbanthat...
Ha a darazsak a fészekben vannak, akkor kis esélyét látom a kiirtásuknak, hiszen takarva vannak a fészekben. Napközben pedig inkább egyesével repülnek ki-be a fészek lyukába.
Szóval - veszélyes, nem ajánlom. Esetleg egy pici teljesítményű lángszóróval eredménye lehet a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!