Mit kezdjek a bolhákkal? Árt a babának?
Sajnos sógornőmékkel kell kell együtt élnünk, van egy 10hetes babánk. Nekik egy 4éves lányuk, 3kutyájuk, 2macskájuk, mind bolhás, 2kutya bent is alszik vagy a gyerek szobában, vagy az ágyukban, vagy a kislánnyal. Sajnos igénytelenül és felelőtlenül tartja őket, ha lemegyünk a földszintre(mi az emeleten lakunk), ugrál rajtunk a bolha. Nővérem haza is vitte. A ház közepén nyírja őket, a családi kádban fürdenek. Férjemet nem érdekli, soha nem hallgat meg, sógornőm nem hajlandó változtatni, se írtani. Mivel én költöztem hozzájuk, semmibe veszik a kéréseim, nekik ez normális. Élősködő írtókat felkerestem, már csak a 60ezer forintos(kiszállással)permetezés segíthet ebben a helyzetben, ha egyáltalán ez segít. Nyilván nem nekem kellene ezt kifizetni, nincs is miből, de ők sem fogják.
Mit tegyek? Szóljak a védőnőnek? Kitől kérjek segítséget?
Nem ér semmit a házban az irtás, ha az állatok nincsenek kezelve.
És ez fordítva is igaz. Ha az állatok kapnak cseppet vagy nyakörvet, akkor nem belőlük fognak táplálkozni a bolhák, hanem belőletek.
Itt csak az segít, ha közösen nekiláttok a dolognak.
Először is az állatokat kezelitek (mondjuk bolhairtó nyakörvvel, ez kb fel évig jó, 5-6000 Ft darabja), utána alapos takarítás, fertőzött helyek kezelése és ezt ismételni, amíg jó nem lesz a helyzet.
Egyedül nem tudod megcsinálni.
Ha ennyire nincs törődve az állatokkal, akkor lehet, hogy nem a bolha lesz a legnagyobb gond, hanem a bélféreg.
Kihez fordulj segítségért? Max a férjedhez. Senki nem fogja őket arra kényszeríteni, hogy oldják meg a problémát.
Nálunk is elkapták egyszer a cicák, és rövid időn belül széthordták a házban, de nekünk ez a módszer haszntál anno:
A cicákra és kutyákra bolhairtó szer kell + az egész lakást (kiemelten a cicák kutyák alvóhelyeire) érdemes befújni ezzel a szerrel:
"Férjemet nem érdekli, soha nem hallgat meg"
Jáj... 😓 Inkább nem mondok semmit. 🤐
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!