Vélehtően a macskák miatt tele lett az ágyam bolhákkal, mit tehetek?
Kaptak ma, sajnos elcsesztem, mert utána is befeküdtek az ágyba, gondolom a bolhák meg ugráltak ki... Széjjel csípnek.
Már nagyom elegem van, nyárin 3 hónapig tartott a szőnyegből kiírtani. Nem vicc, pororztam, napi minimum 4 alkalommal felporszívóztam, amit meg tudtam fogni, azt zárható vizes üvegbe dobtam. Rengeteget szenvedtem, mire vége lett...
A benti macskám anyum kijárós macskájától kapott el bolhát (egyszer kihagyta a spot ont), amikor vendégségben voltunk. Még hónapok múltán is találtunk a lakásban bolhát, amikor a macskában már egyáltalán nem volt. Bár minket nem csíptek, viszont rettentő volt, amikor munkahelyen leugrott egy a karomról, vagy a vécén ülve láttad ahogy ott ficánkolnak a padlón...
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__19328..
Én felmostam neostomosanos vízzel is.
A bolhairtó csepp (pl. Frontline, Fypryst) megoldja a problémát, mert a szétszórt bolhák (peték, lárvák) is elpusztulnak, ha visszamennek a kezelt macskába. Én emiatt pont NEM zárnám ki a macskát a hálószobából.
Volt olyan, hogy nem tudtam az összes macskámnak adni cseppet, az egyikük kimaradt, de mivel a többi le lett kezelve, benne se maradt 1 bolha sem.
Ha nagyon tutira akarsz menni, az Insecticide tényleg hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!