Madagaszkári bütykös csótány?
Már a legtöbb dolognak sikerült utánajárnunk, de van ami még kérdéses, mielőtt beszereznénk a csótit:
- Párásító, kell-nem kell, ha igen milyen típusú (30x30x30-as a terrárium).
- Ha veszünk 3 db-ot, mennyire gyorsan lesz tele a terrárium, és mit lehet kezdeni a szaporulattal? Nem lesz egyre több és több, hogy már el sem férnek? Hogy van ez?
- Ha csökkentem a hőmérsékletet, csak a szaporodást hagyják abba, vagy rosszat teszek nekik?
1. nem kell párásító nekik, normál szobai páratartalom megfelel. Be kell nekik rakni egy darab kérdet, vagy valami bújókát, fél kókuszhéjat stb, és az alatt nedvesen tartani a talajt, ha párásabb környezetre vágynak, majd bemennek. 2-3 naponta kicsit spriccelővel a talajt átspriccelem.
2. Hát, ez a terráriumméret a nagyon-nagyon minimum nekik. 3 példánynak még oké, de ha többen lesznek, az nem lesz jó. Becserélheted őket eledelre az állatos boltban, én a felesleges szaporulattal a pókjaimat etetem, szóval más hobbisták is át/megvehetik tőled.
3. egy bizonyos hőmérséklet alatt leáll a metabolizmusuk és elpusztulnak. 20-22 fok alatt ne tartsd őket. Amúgy a szaporodással sem családtervezési okok :) miatt állnak le, hanem azért, mert nem érzik jól magukat, nem kedvezőek számukra a feltételek. Ha jól érzik magukat, szaporodnak. Ha nem érzik jól magukat, nem szaporodnak.
Még annyit, hogy azért igényesebbek a kajára is, mint sok más csótányfaj, nem az van, hogy bármit megesznek. Friss kaját szeretik, nálam a száraz eledel mindig előttük van, és hetente 2 alkalommal kapnak friss zöldséget, gyümölcsöt, amit egy-másfél nap után kiveszek tőlük (ami maradt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!