A nagy éjjeli pávaszem hogyan szaporodik?
Egy építkezésen találtam egy bábot amit nem lett volna jó ötlet otthagyni, egy cserépre volt ráragasztva a báb és leszedtem róla de mivel a bábot bent tartottam a lakásban hamar kikelt és azt olvastam hogy május felé kel ki hogyha normális körülmények között fejlődik.
Ja a wikipédia szerint nem eszik a lepke egész életében semmit csak a hernyókorában felraktározott zsírtartalékait emészti fel.
És amit nemtudok az a szaporodása mert egy nagy karton dobozban van aminek a falára el kezdett ilyen peteszerű kis bogyókat tojni.
Azt olvastam hogy szilvafélék leveleivel táblálkozik a hernyója
ez helyes?
Terméketlen petéket rakott, ez a nőstény lepkék szokása, ha nem jutnak hímhez... Össze fognak száradni a peték, és nem fognak kikelni.
Késő már, de hideg helyen kellett volna a bábot tartani, illetve el kellett volna engedni, mikor kikelt.
Egyrészt védett, másrészt nagyon-nagyon minimális esélye lett volna találkozni egy korai hímmel.- De még mindig több, mint a kartondobozban...
Jelenlegi ismereteink szerint nem. Nincsen olyan dokumentált eset, amikor ez megtörtént volna ennél a fajnál, vagy akár a nemzetségnél.
Nyilván azért ne dobd ki a petéket, bár ha nagyítóval megnézed, látszik, ha összeesnek... illetve lassan kelniük kellene már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!